Trailrunning voor dames. Als je niet bang bent voor wat modderspetters

Trailrunning voor dames. Als je niet bang bent voor wat modderspetters

Hou jij van wat uitdaging en ben je niet bang voor wat modder spetters? Dan is trailrun wellicht iets voor jou! Bij trailrunning trek je de natuur in en ga je hardlopen over ruige en onverharde ondergronden. Hierdoor krijg je een grote variatie in landschap, terrein en beleving. Hoe ruiger het terrein, hoe beter! Trailrunning kan overal in Nederland, je kan zelf de ruige ondergrond op zoeken, maar ook het aanbod aan wedstrijden groeit sterk.

Trailrunning voor dames. Speciale uitrusting!

Voor deze speciale tak van hardlopen heb je wel speciale trailrunschoenen nodig, die je lichaam tegen schokken en stoten beschermen en een goede grip geven op de ruige en modderige ondergrond. Daarnaast moeten ze ook flexibel zijn, zodat je gemakkelijk door losse zand, glibberige paadjes en over boomwortels kan springen. Trailrunning schoenen zijn hier speciaal voor ontworpen, ze kunnen veel aan en zullen je niet snel in de steek laten.

Bij trailrunning zijn je schoenen het belangrijkste. Ga je lange afstanden lopen of trek je op een warme dag de natuur in, dan is het ook raadzaam om water en wat voedsel mee te nemen. Water kan je meenemen in een waterzak. Dit zijn lichtgewicht rugzakken, speciaal ontworpen voor water. Zou je dit niet prettig vinden, dan kan je ook altijd kiezen voor een running belt.

Drinksystemen online kopen: BeverDecathlon

Je kleding zal je moeten aanpassen aan het weer. Een goede methode hiervoor is het drie lagen systeem.

Voor je eigen veiligheid raden wij ook aan om altijd een telefoon mee te nemen. Zou je onderweg problemen krijgen kan je altijd bellen. Zou je interesse hebben in een trailrun wedstrijd? Kijk dan bij de ‘must run trailruns‘ van Nederland.