Geen zin om te sporten? Met deze vijf tips wel!

Geen zin om te sporten? Met deze vijf tips wel!

Iedereen weet dat sporten gezond is! Maar dat wil niet zeggen dat jij elke dag staat te popelen om te mogen sporten. Iedereen heeft wel eens een periode waarbij je elke gelegenheid aangrijpt om maar niet te hoeven sporten. Herkenbaar? Dan wordt het wellicht tijd voor wat veranderingen in je sportgewoontes.

Tijd voor een andere sport. Totaal geen motivatie meer om te gaan sporten? Wellicht dat het dan tijd wordt voor een andere sport. Informeer eens bij vrienden en kennissen welke sport ze beoefenen, misschien beoefenen ze een sport die beter bij je past. Heb je een leuke nieuwe sport gevonden, loop dan niet te hard van stapel, ga eerst eens kijken en vraag een proefles aan. Zo kan je eerst kijken of deze sport bij je past.

Ga je altijd alleen sporten? Ga dan eens samen sporten. Niets is zo motiverend als sporten in groepsverband. Je daagt elkaar niet alleen uit, het is ook nog eens supergezellig! Wie weet kan je gezamenlijk trainen voor een nieuwe uitdaging.

Zoek een nieuwe uitdaging in je sport. Wandel je altijd het zelfde rondje? Kom je niet verder als een half uurtje rennen? Dan wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging! Daag jezelf uit een schrijf je in voor een wedstrijd. Wandeltochten en ook hardloopwedstrijden zijn er voldoende. Stel jezelf wel een reëel doel.

Leuke sportkleding. Ja we kunnen er niet omheen, het oog wil ook wat, dus ook tijdens het sporten mag je er leuk uitzien. De keuze aan sportkleding is enorm, ook als je wat minder te besteden hebt, kan je tegenwoordig leuke en goede sportkleding kopen. Want ook een leuke sportoutfit werk motiverend!

Doe het eens een paar weken rustig aan. Iedereen heeft wel eens geen zin, nu kun jij jezelf dwingen om te gaan sporten, met als gevolg dat je niet lekker sport. Laat het sporten een paar weken voor wat het is, grote kans dat je na een paar weken weer staat te popelen om te gaan sporten.