Hardloopkleding voor dames

Hardloopkleding voor dames

Goede en trendy hardloopkleding maken het hardlopen nog leuker! Daarbij is het wel belangrijk dat hardloopkleding prettig zit en gemaakt is van speciaal vochtregulerend materiaal, of voor in de zomer juist van luchtdoorlatend materiaal, zodat je optimaal kan presteren. Daarnaast is het uiterlijk ook belangrijk, want naast comfortabel, wil je er ook ‘good looking’ uitzien. Maar met de hedendaagse hardloopkleding is dat geen probleem, keuze is er voldoende!

Grote sportmerken hebben een online shop

Een ruime keuze aan hardloopkleding vind je online! Daarbij is het ook nog eens lekker gemakkelijk, shoppen zo vanuit je luie stoel! Alle grote sportmerken zijn online vertegenwoordigd:

Nike, Adidas en Under Armour hebben allemaal een goed gevulde online shop met een ruim aanbod aan hardloopkleding voor zowel dames, als heren en kinderen. Je vindt hier altijd de nieuwste collecties en ze hebben alle vier een aparte sale pagina, waar je hardloopkleding met korting kan kopen.

Hardloopkleding online

Naast de grote sportmerken kan je ook winkelen bij grote online shops als Wehkamp.nl! Naast reguliere kleding verkopen deze shops ook hardloopkleding van bekende sportmerken. Van hardloopjackets tot sport-bh’s en van hardloopschoenen tot bidons en alles wat hier tussen in zit. Koop je online, dan mag je de artikelen binnen 30 dagen, zonder opgave van reden terugsturen. Zo loop je weinig risico.

Hardloopkleding speciaalzaken

Naast de boven genoemde online winkels kan je ook terecht in de online ‘hardloop speciaalzaken’. Deze online winkels hebben zich gespecialiseerd in hardloopkleding en hierdoor is het assortiment zeer breed en zou je vragen hebben dan krijg je altijd antwoord. Een goed voorbeeld is Decathlon, een van de grootse ‘hardloop speciaalzaken’ van Nederland.

Hardloopkleding voor dames kopen? Waar moet je opletten?

  • Koop hardloopkleding van vochtregulerend materiaal. Je bent misschien net wat duurder uit, maar met dit materiaal sport je veel beter.
  • Koop je hardloopkleding voor de donkere dagen, let er dan op dat deze goed reflecteert.
  • Sportkleding moet prettig en comfortabel zitten. Sportkleding die knelt of omhoog- of omlaag kruipt is niet prettig en zal snel achterin de kledingkast verdwijnen.
  • Wat opbergzakjes met rits zijn altijd handig voor bijvoorbeeld een huissleutel, telefoon of wat geld.

Katoen is absoluut niet geschikt om in te sporten, katoen absorbeert vocht, in plaats van het te transporteren. Katoen gaat hierdoor plakken op je lichaam en wordt zwaar.

Vind je het lastig om de juiste hardloopkleding te kiezen voor in de winter en het voor- en najaar? Lees dan onze advies over het drie-lagen systeem.