Running belt! Onmisbaar op warme dagen!

Running belt! Onmisbaar op warme dagen!

Er is een ruime keuze aan running belts, zo kan je kiezen voor een water rugzak, een drinkgordel met een aantal flesjes, een heupgordel met een grote fles of een hand bottle (bidon). Er is dus veel te kiezen op het gebied van running belts. Welk drinksysteem jouw voorkeur heeft, hangt dus sterk af van de omstandigheden en je persoonlijke voorkeur!

Running belt: Drinkgordel, met een aantal flesjes

Het voordeel van dit type drinkgordel is dat je flexibel bent. Ga je 5 kilometer hardlopen, dan kun je twee flesjes meenemen, ga je voor 15 kilometer of meer, dan kun je meer flesjes aan je gordel bevestigen. Een aantal van dit type drinkgordels zijn makkelijk uit te breiden met extra flesjes. Een goed merk dat deze mogelijkheid biedt is Nathan.

Bij de aanschaf van een runing belt is het belangrijkste aandachtspunt dat deze blijft zitten tijdens het hardlopen. Hiervoor kun je het beste een running belt kiezen waarvan de gordel is gemaakt van stretchmateriaal. De gordel sluit dan altijd aan op je lichaam, wat het verschuiven tot een minimum zal beperken. Ook niet onbelangrijk, bij veel gebruik is het aan te raden dat de gordel zweet bestendig is.

Drinkgordels online kopen: All4running

Running belt: Heupgordel met een grote fles

Ook hier geld dat de gordel goed moet blijven zitten tijdens het hardlopen. Een stretch gordel is daarbij aan te bevelen. Waar je bij de bovenste drinkgordel het gewicht van het water kan verdelen over meerdere flesjes, geld dit bij deze heupgordel niet. Of je dit prettig vindt is een persoonlijke keuze! Handig bij deze heupgordel is wel, dat er vaak een extra zakje in zit voor sleutels en geld.

Heupgordels online kopen: Decathlon

Hand bottles

Dit is een fles(je) dat je doormiddel van een handstrap of grip vast kan houden. Of je dit prettig vindt, is persoonlijk. Hand bottles hebben wel als voordeel dat je eenvoudig en snel kan drinken. Daarnaast zijn ze vrij goedkoop, bij Decathlon.nl kan je ze kopen voor € 9,99 p.s.

Rugzakken

Ga je echte lange duurlopen doen, dan kun je kiezen voor een soort (lichte) rugzak met hierin een drinksysteem. Deze rugzakken worden vooral veel gebruikt door trailrunners.

Drinksystemen online kopen: BeverDecathlon

Geen drinksysteem maar wel handig. Elastische heupriem!

Een elastische heupriem zoals de ‘Flipbelt’ of ‘Spibelt’ is een comfortabele heupriem, met een stretch tasje waarin je spullen kan meenemen. Door het unieke ontwerp rammelt en verschuift deze elastische heupriem niet! Heel veel kan in het op het eerste oog kleine stretch tasje; smartphone, sleutels en geld. Maar ook een aantal gel packs kunnen zonder moeite in het elastische tasje. De elastische heupriem is verkrijgbaar in diverse kleurtjes en hippe prints.