Hardlooprokje vs broekjes

Hardlooprokje vs broekjes

De hardlooprokjes zoals wij ze nu kennen hebben hun ontwerp te danken aan Nicole LeBoom die de Ironman Wisconsin in 2004 won in een hardlooprokje. Vanaf dat moment was de toon gezet en is het hardlooprokje langzaam maar zeker aan een opmars begonnen. Die niet geheel zonder slag of stoot is verlopen. Want op de één of andere manier riepen hardlooprokjes bij sommige mensen weerstand op! Een van de argumenten was: vrouwen die hardlooprokjes dragen, zijn geen serieuze hardlopers.

Ze vinden het een leuke outfit belangrijker dan het hardlopen zelf. Hiermee zouden ze schade aanbrengen aan het serieuze imago van het hardlopen. Dit is natuurlijk flauwekul, een vrouw in een hardlooprokje kan net zo serieus bezig zijn met de sport, als een vrouw die een broekje draagt.

Er zullen vrouwen zijn die beslist geen hardlooprokje zullen aantrekken. Dat is een persoonlijke keuze! Maar er zullen ook voldoende vrouwen zijn die wel regelmatig een hardlooprokje aantrekken. Wat we bij Sportoutfit.nl zien, is dat er steeds meer en meer hardlooprokjes op de markt komen. Ook in de dames wielersport heeft het rokje haar intreden gedaan. Er is dus duidelijk vraag! Ook de grote merken die eerst de boot hebben af gehouden, zijn overstag.

Hardlooprokjes online kopen

Zowel Nike en Adidas hebben nu standaard hardlooprokjes in hun collectie. Daarnaast zijn er een groot aantal kleinere bedrijven, ook begonnen met het ontwerpen en op de markt brengen van hardlooprokjes. Bijvoorbeeld Lululemon, Running Skirts en Inknburn.

Hardlooprokjes kopen? Waar op te letten?

Hardlooprokjes zijn er in drie varianten: zonder binnenbroekje, met een binnenslip en met een korte of lange tights. Daarnaast is het raadzaam goed op te letten of je gaat voor een langer of een korter rokje. Net als bij de hardlooptights is het handig als je hardlooprokje ook een opbergzakje heeft. Daarnaast moet je natuurlijk opletten dat het rokje van het juiste materiaal is gemaakt. Zelf hebben we het hardlooprokje van Nike en dat van Runningskirts getest.

Mijn bevindingen kun je hier lezen: getest hardlooprokje van Nike. Je vindt een hardlooprokje super! Of je vindt het niets! Dat is een persoonlijke keuze. Als je in het dagelijks leven geen rokje draagt, kan ik me voorstellen dat je dit tijdens het sporten ook niet wil. Maar voor de pasvorm en de gebruikten materialen hoeft je het niet te laten. Deze zijn prima!

Foto via Lululemon.com