Getest: hardlooprokje van Nike

Getest: hardlooprokje van Nike

Ik heb het hardlooprokje gekocht via de webshop van Nike, kosten € 44,95 en is binnen 3 á 4 dagen in huis. Bij dit hardlooprokje is ook gebruik gemaakt van de Dri-FIT technologie! Deze technologie houdt je huid droog en comfortabel door het vocht van het lichaam naar het oppervlak van het kledingstuk te transporteren waardoor deze gemakkelijker kan verdampen.

Belangrijk punt voor mij is dat het hardlooprokje kort genoeg is. Als het rokje te lang is, dan moet ik diegenen die zeggen dat een hardlooprokje niet lekker zit, gelijk geven. Voor mijn gevoel geeft een te lang rokje te veel weerstand bij het hardlopen. (Of een hardlooprokje snel te lang is, zal veelal afhangen van je lengte). Daarnaast moet het rokje een korte binnentights hebben.

Dit Nike hardlooprokje voldeed aan de twee bovenstaande eisen. Het rokje voelt heerlijk soepel en licht aan. Door de brede band aan de bovenkant zit het rokje prettig. Zou het wat te los zitten in de taille, dan kan je met het koort in de brede bovenkant het rokje wat strakker maken. Nike is ook een opbergzakje (met rits) niet vergeten. De korte binnentights zit soepel en het rokje valt zelf net over de tights. Aan weerszijde van het rokje zitten twee koordjes waarmee je het rokje wat naar boven kan schuiven. Dit is vooral leuk bij de modellen waarbij de tights een andere kleur hebben. Aan weerszijde zitten twee koordjes waarmee je het rokje wat naar boven kan schuiven.

Eigenlijk wist ik al direct na het uitpakken en nadat ik het rokje in handen had gehad, dat het heerlijk zou zitten! Dat klopte, de binnentights zit soepel en heeft meer dan voldoende bewegingsruimte tijdens het hardlopen. Het rokje zelf, valt soepel over de binnentights en door de koordjes aan weerszijde kleedt het hardlooprokje slank af. Tevens zorgen deze koordjes ervoor dat het rokje niet alle kanten op wappert tijdens de training. Het rokje kan je het beste dragen in de zomer of op dagen dat de temperatuur boven de 15 graden ligt. Dit in verband met het opwarmen en afkoelen van je spieren in de bovenbenen.