Motivatie tips voor je (volgende) sportdoel!

Motivatie tips voor je (volgende) sportdoel!

Waar de een sport om op gewicht te blijven, heeft een ander een heel ander doel, het lopen van een wedstrijd! Welke reden je ook hebt, het gemotiveerd blijven is noodzakelijk om je doel te halen. Dat is niet altijd even gemakkelijk! Daarom onze tips die je helpen om lekker lang gemotiveerd te sporten.

Begin klein: Ga niet meteen 10 kilometer hardlopen of 3 keer in de week je in het zweet werken op de sportschool. Door je lichaam zo te belasten is de kans op blessures erg groot. Dat is niet zeer motiverend. Bouw langzaam op en je zal zien dat je vooruit gang boekt. Dit maakt het sporten meteen een stuk leuker.

Realistisch doel
: Natuurlijk is het stoer als je kan zeggen dat je voor een marathon traint. Of dat je kan zeggen dat je 1,5 kilo bent afgevallen in een week tijd. Maar is dat realistisch? Stel jezelf een realistisch doel! Hiermee voorkom je dat je voortijdig afhaakt.

Sport niet altijd prestatiegericht: Een doel hebben is prima, maar vergeet niet dat jij sport om je plezier! Door je alleen maar te focussen op je prestaties kan sporten juist averechts werken. Omdat jij je prestatie niet haalt, ga je balen of nog erger je krijgt een slecht humeur. Omdat je graag je prestatie verbetert is sporten geen ontspanning meer, maar een moetje.

Niet alleen: Sporten in een groep niet alleen super gezellig ook zeer motiveren zeker als je met meerde het zelfde doel hebt.

Leuke sportkleding: Het oog wil ook wat, dus ook tijdens het sporten mag je er leuk en fashionable uitzien. De keuze aan sportkleding is enorm, ook als je wat minder te besteden hebt, kan je tegenwoordig leuke en goede sportkleding kopen. Want ook een leuk sportsetje werk motiverend!

Wat is jouw motivatie?