Adidas Boost ervaring

Adidas Boost ervaring

Mijn eerste echte hardloopschoenen waren Asics. Omdat de eerste Asics goed bevielen, werd het een tweede, derde, vierde en ook vijfde paar Asics hardloopschoenen. De schoenen zaten prettig en gaven voldoende steun! Waarom zou ik dus voor een andere hardloopschoen kiezen? Want kiezen voor een andere hardloopschoen kan klachten opleveren. Daar zit je als hardloper niet op te wachten.

De Adidas Boost kwam in maart 2013 op de markt, laat mijn nu net rond deze tijd op zoek zijn naar een nieuwe hardloopschoen! Als je dan op zoek bent naar een nieuwe hardloopschoen en er wordt zoveel reclame gemaakt voor deze nieuwe schoen van Adidas, dan is het vrij lastig om deze te negeren. In het begin was ik dan ook vrij sceptisch over de mooie reclame van Adidas. Maar het maakte me tegelijkertijd ook nieuwsgierig en ik ging me verdiepen in deze nieuwe schoenen.

Bij de Boost draait het allemaal om de zool. De zool bestaat namelijk uit kleine korreltjes die zijn opgeblazen waardoor de buitenkant van de korreltjes stevig is maar de binnenkant zacht en elastisch. Hierdoor is de zool in staat de energie van de loopbeweging beter op te slaan en weer vrij te geven: “Boost”. (De techniek van deze zool is overigens samen ontwikkeld met chemieconcern BASF)

Daarnaast zijn de Boost hardloopschoenen ook heel wat lichter dan de hardloopschoenen van Asics, die ik al had. Tijdens de marathon in Tokyo liepen zowel de winnaar als de nummer 2 op deze schoenen. Hoe meer informatie ik vond, des te meer werd ik overtuigd van de Boost. Dus besloot ik ook Boost hardloopschoenen te kopen via de webshop van Adidas. Want je kunt ze altijd retour zenden, als ze niet bevallen.

Het werd de kleur “Vivid Teal” (omdat er in het begin nog niet veel keuze was in kleur, het was deze kleur of zwart). Binnen twee dagen had ik de Boost in huis. Direct bij het aantrekken van de Boost was het mij duidelijk dat dit een fijne schoen was. De schoen sloot fijn om mijn voeten, het binnenwerk is van zacht materiaal, ze waren licht en door de ronde zolen en de nieuwe techniek die in de zolen zit, kon ik mijn voeten moeiteloos afwikkelen. Ze zaten dus heerlijk en ook een kort loopje door de tuin doorstonden ze met glans! Het hardlopen ging als het ware vanzelf. Dat belooft wat voor het hardlopen zelf! Dus ze hoefden niet retour!

Het klopte, de eerste training was een duurtraining van een uurtje in de bossen en over de weg. De Boost liep heerlijke licht, ik kon mijn voeten gemakkelijke afwikkelen en de schoenen gaven voldoende stabiliteit voor oneffen terrein. Na de duurloop geen enkele klacht! Ook op de atletiekbaan met intervaltrainingen niets dan lof! Ik was even bang dat ik stuiterend over de atletiekbaan zou rennen, maar dat was niet het geval. Voor mij is de Boost een geweldige hardloopschoen. Zeker als ik ze vergelijk met mijn eerste schoenen van Asics, deze waren toch heel wat stugger en zwaarder.

Boost hardloopschoen van Adidas

De nieuwe Boost technologie zit in de witte gedeelte van de hardloopschoenen Onderkant van de Boots hardloopschoenen

Conclusie

De Boost is een prima hardloopschoen die doet wat deze belooft: Licht lopen en door de nieuwe techniek die Adidas voor de zolen heeft gebruikt, is de afwikkeling van de voeten zeer gemakkelijk. Persoonlijk denk ik wel dat deze schoen wat minder schikt zijn voor mensen die wat zwaarder of zeer groot zijn, omdat ze wat minder steun geven. Maar over het algemeen genomen is de Boost een fijne hardloopschoen. Wil je wat meer stabiliteit, maar toch het Boost gevoel ervaren, dan kun je de AdiStar Boost overwegen. Deze schoen geeft extra ondersteuning aan de hiel. In de tussenzool is het Adiprene+ materiaal gebruikt, wat harder is dan het Boost materiaal. Dit zal dus zorgen voor meer ondersteuning aan de binnenkant van de voet.

De Boost is er in diverse kleuren. Binnen de Stella McCartney-lijn wordt de BOOST ook aangeboden, al is die dan meteen een stuk duurder.