Basic must-have voor wielrensters

Basic must-have voor wielrensters

Wat de exacte oorzaak is van het groeiend aantal vrouwen dat serieus met de wielersport bezig is, is moeilijk te zeggen. Maar de successen van Marianne Vos en de Ladiesrides van Leotien van Moorsel zullen er ongetwijfeld aan bij hebben gedragen.

Deze grote belangstelling van vrouwen, zorgt er ook voor dat wielermerken, steeds meer gaan inspelen op de wensen van de vrouw. Naast lichtgewicht damesracefietsen, komen de wielermerken ook steeds vaker met stijlvolle en comfartabele damesfietskleding. Dat is natuurlijk super!

Must-have voor wielrensters

Vrouwen willen tijdens het fietsen, er ook goed uitzien. Dat is geen probleem! Op sportoutfit vind je een ruim keuze aan fietskleding- en fietsaccessoires.

Sport-BH – Ook voor wielrensters is het belangrijk om een goede ondersteunende Sport-BH te dragen. Zowel Nike, als Adidas maar ook Moving Comfort heeft een zeer ruime collectie sport-BH’s.

Fietsshirts en fietsjackets – Fietsshirts zijn er in diverse modellen en uitvoeringen. Van fris en vrouwelijk tot sportief en modieus. Waar kies jij voor? Lekker opvallend of ga je voor het wat minder opvallend fietsshirt- of jacket?

Fietsbroek – Voor een fietsbroek is het absoluut belangrijk, dat deze perfect zit. Je wil er immers geen schuurplekken of zadelpijn. Om deze klachten te voorkomen, kun je het beste kiezen voor een fietsbroek met een goede zeem. Zemen zijn er in diverse dikte, vormen en grootte. Ook zijn er speciaal anatomisch gevormde zemen voor vrouwen.

Fietshelm – Een fietshelm is verplicht en beschermt je tegen de ergste klappen bij een valpartij. Het is dus belangrijk dat een fietshelm perfect zit. De meeste fietshelmen kun je zowel aan de binnenkant, als aan de kinband verstellen. Niet geheel onbelangrijk, zorg dat de helm niet te zwaar is en goed ventileert.

Omdat alle fietshelmen moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen, zal een duurder model dus geen extra veiligheid bieden.

Fietsschoenen – Wat voor sportschoenen geld, geld ook voor fietsschoenen. Koop ze altijd een maat groter dan je eigen schoenmaat. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar het kliksysteem. Met het kliksysteem wordt de fietsschoen aan het pedaal vastgeklikt, waardoor je ook gebruik kan maken van de opwaartse kracht. Misschien vind je het maar niets, ingeklikt fietsen. Maar het is wel raadzaam om hier rekening mee te houden bij aanschaf van een paar fietsschoenen.

Fietshandschoenen en sportbril – Zowel fietshandschoenen als een sportbril zijn belangrijke accessoires. De keuze is groot en zijn er zowel dames- als herenmodellen verkrijgbaar.