Hardloop gadgets. Wat neem je jij mee als je hardlopen?

Hardloop gadgets. Wat neem je jij mee als je hardlopen?

Op het gebied van hardloop gadgets is heel veel te koop. Van heel bruikbaar tot compleet overbodig! Of je nu een fanatieke lange afstandsloper bent, of je loopt maar een keer in de week een 5 kilometer. Grote kans dat jij op pad gaat met een of meerdere van de onderstaande hardloop gadgets.

Sportarmband

Voor de meeste hardlopers onmisbaar! Tenminste als jij te telefoon meeneemt! Je kan je telefoon immers niet gewoon in je zakken stoppen van je jacket of hoodie. Grote kans dat deze gaat stuiteren, of nog erger je telefoon vliegt er uit! Het opbergzakje van je hardloopbroek zou kunnen, maar in de meeste gevallen is deze te klein voor je telefoon. Een sportarmband is dus voor de meeste hardlopers absoluut een must-have! Handig voor je telefoon, maar ook voor een sleutel en wat (klein) geld.

Een prima merk is de ‘Tune belt’ deze zijn geschikt voor links- en rechtshandigen, beschermen je telefoon tegen vuil en zweet, hebben een lipje waarmee je het overtollige snoer van je koptelefoon vast kan zetten en zijn verstelbaar in lengte.

Drinken

Of je drinken meeneemt hangt af van de temperatuur en de afstand die je gaat lopen. Maar is het warm en ga je een lange duurloop doen, is het raadzaam om altijd water mee te nemen. Waar je dit water in meeneemt, is voor iedereen verschillend. Keuze is er voldoende, van een water rugzak, tot een drinkgordel met een aantal flesjes, tot een hand bottle (bidon). Lees hier alles over de verschillende drinksystemen.

Opbergsysteem voor eten

Of je wat te eten meeneemt is net als drinken afhankelijk van de afstand. Met name bij lange duurlopen of je bent aan het trainen voor de marathon en wilt kijken hoe je lichaam reageert op een bepaalde energie reep. Kun je overwegen om wat eten mee te nemen. Dit eten kan je meenemen in bijvoorbeeld een ‘Flipbelt‘ of ‘Spibelt‘. Dit is een comfortabele heupriem, met een stretch tasje waarin je veel kan meenemen, zonder dat het gaat rammelen.

Sporthorloge, een echte hardloop gadgets

Zeker als je graag wil weten hoeveel en in welk tempo je loopt, is een sporthorloge een prima keuze. Via een app, kan je dit ook registreren, maar een sporthorloge is in de meeste gevallen praktischer in gebruik. Het aflezen gaat heel eenvoudig en ook het meenemen is geen enkel probleem. Zou je op zoek zijn naar een fijne sporthorloge, lees dan ‘5 hardloophorloges voor zowel de beginner als gevorderde loper‘.

Muziek

Er zullen voldoende lopers zijn die zonder muziek niet de deur uit gaan! Muziek kan je eenvoudig via Spotify afspelen op je telefoon. Dat is dan ook het probleem niet, het zijn meer de oortjes. Deze kunnen vrij gemakkelijk uit je oren vallen tijdens het hardlopen. Wil je dit voorkomen, gebruik dan oortjes met oorclips, ook Bose heeft speciaal voor sporters een sporthoofdtelefoon op de markt gebracht! Deze sport koptelefoon is bestand tegen zweet en blijft tijdens het sporten ook goed in de oren zitten.

Sportbril

Een sportbril kan je prima dragen in het voorjaar of zomer, om te voorkomen dat er vliegjes in je ogen vliegen. Maar ook in de winter, is een sportbril soms niet verkeerd. Deze kan je ogen namelijk tegen de koude wind en/of vrieskou beschermen. Lees hier ‘waar moet je opletten bij de keuze van een sportbril‘.