Vliegjes in je ogen, klein probleem voor veel hardlopers!

Vliegjes in je ogen, klein probleem voor veel hardlopers!

Het voorjaar en ook de zomer is voor veel hardlopers het favoriete seizoen. Het zonnetje schijnt, de natuur is op haar mooiste en de dag lekker lang. Perfecte omstandigheden dus! Maar toch brengen deze perfecte seizoenen ook een klein probleempje met zich mee: kleine vliegjes die tijdens het hardlopen in je ogen vliegen. Wat voor het nodige ongemak zorgt. Niet alleen belemmeren ze het zicht, ook kan het pijn doen. In de regel is het vliegje na een paar minuten weg! Maar dat wil niet zeggen dat het niet vervelend is. Om het vliegjes probleem te voorkomen, is er maar een oplossing; een hardloopbril!

Belangrijke eigenschapen voor een hardloopbril

Overweg je een sportbril, dan zijn er wel enkele punten waarmee je rekening moet houden.

  • Licht
  • Moet goed blijven zitten
  • Kunststof glazen (niet alleen veilig, ook praktisch)
  • Natuurlijk moet deze mooi staan

Kleur glazen, waar op te letten

Als je er alleen voor kiest om de bril te dragen voor het vliegjes probleem, dan kan je donkere glazen kiezen (zonnebril). Draag je de hardloopbril ook bij donker weer, denk dan eens aan gekleurde glazen. Hierdoor ziet de omgeving er direct een stukje vrolijker uit!

Juiste pasvorm

Om te testen of je hardloopbril goed blijft zitten, kan je met je hoofd op en neer schudden, een paar keer knikken en bukken. De hardloop/sportbril moet bij al deze oefeningen goed blijven zitten.