Reflectie Hardlopen. Verlichting bij hardlopen!

Reflectie Hardlopen. Verlichting bij hardlopen!

Zorg dat je goed zichtbaar bent in het verkeer als je gaat Hardlopen in de schemer, bij slecht weer of in de donkere wintermaanden! Hardlopen zonder verlichting is niet verstandig. Niet alleen voor je eigen veiligheid ook voor de veiligheid van andere weggebruikers.

Hardloopverlichting heel veel keuze!

Hardloopverlichting is verkrijgbaar in diverse soorten; reflecterende hesjes, hardloop lampjes, reflecterende longsleeves, jackets en body warmers, tight en hardloopschoenen met reflectie.

Voldoende keuze dus! Waar je voor kiest ligt met name aan je budget en persoonlijke voorkeur. Een reflecterend hesje of een hardloop lampjes zijn niet zo duur in aanschaf, als bijvoorbeeld een longsleeve of hardloopschoen. Feitelijk maakt het ook niet uit, voor welke reflectie je kiest. Als je maar voldoende opvalt in het verkeer!

Reflecterend hesje

Een reflectie hesje is een prima en vrij goedkope manier om goed op te vallen in het verkeer! Een reflectie hesje is gemaakt van licht en reflecterend materiaal en trek je aan over je hardloopkleding. Zo koop je bij Decatlon al een hesje vanaf € 15,-.

Reflecterend hesje koop je online bij: All4running

Ook bij een reflectie vestje is het belangrijk dat deze goed om het lichaam aansluit, hiermee voorkom je (wind-) weerstand en vervelend gewapper. Hesjes zijn verkrijgbaar met rits, klittenband en strik sluiting.

Speciaal voor de dames is er nu een hip en goed passend reflectie vestje op de markt van van Röhnisch

Hardloop lampjes

Hardloop lampjes vergroten je zichtbaarheid enorm. Hardlopers met lampjes zijn vaak al van grote afstand zichtbaar.

Hardloop lampjes zijn er in heel veel soorten en maten. Zo kan je kiezen voor een arm-, pols- of enkelband met lampjes.

Super handig en veilig zijn de hoofdlampen! Hiermee ben je niet alleen zichtbaar van grote afstand, ze geven ook voldoende licht op donkere paden en wegen. Hierdoor kun je gemakkelijk de ondergrond en looprichting zien. Kijk eens bij Decathlon.nl, hier hebben ze een zeer uitgebreiden collectie hoofdlampen.

Reflectie longsleeves, jackets en body warmers

Er zijn longsleeves, jackets en body warmers op de markt met reflectie strepen en zijn er longsleeves, jackets en body warmers die geheel reflecterend zijn.

Een goed sportmerk met goed zichtbare hardloopkleding is de ViZiPRO-lijn van Saucony. Deze kleding heeft een hoge lichtafgifte waardoor je in het donker goed zichtbaar bent.

Maar ook andere sportmerken als Brooks ASICS en Nike hebben reflectie kleding in hun collectie. Net als de (gewone) hardloopkleding is ook de reflecterende kleding onderhevig aan het modebeeld.

Goede aanvulling op je nightlife garderobe is een reflecterende  bodywarmer.

Tight en hardloopschoenen

Naast de bovenkleding zien we de laatste jaren ook meer en meer hardloop tights en hardloopschoenen met reflecterende elementen. De reflecterende elementen op de tights, zitten met namen op de kuiten. Bij de hardloopschoenen zijn er schoenen die complete reflecteren en zijn er hardloopschoenen verkrijgbaar met alleen maar reflecterende strepen.

Voor een optimale zichtbaarheid in het verkeer is het raadzaam om diverse van de boven genoemde artikelen te dragen als je gaat hardlopen.