Tien dingen die hardlopen nog leuker maken

Tien dingen die hardlopen nog leuker maken

Vele met mij zullen sporten supergaaf vinden. Allemaal zullen we hier onze eigen reden voor hebben! Persoonlijk vind ik het heerlijk om na een drukke werkdag op kantoor mijn hoofd leeg te maken en de frisse buitenlucht op te snuiven. Maar naast de frisse buitenlucht zijn er nog een tien tal andere dingen die het sporten nog leuker maken.

1. Lekker snoepen: Ja, ik ga er niet om heen draaien, maar ik denk dat we allemaal wel houden van een vette hap of zoette koek. Maar o… die calorieën die er inzitten, zijn killing voor je figuur. Maar door elke week regelmatig te sporten, hoef jij je hier veel minder druk om te maken.

2. Nieuwe sportkleding: Als ik al die nieuwe sportkleding voorbij zie komen op mijn computerscherm, dan moet ik me inhouden. Want om voor elke run of wedstrijd, een nieuwe outfit te kopen zit er helaas niet aan. Maar nieuwe hardloopkleding maakt het sporten nog leuker.

3. Het ontdekken van nieuwe plekjes in en rondom je woonplaats: Ik weet niet hoe het met jullie is, maar keer op keer wordt ik verrast door de schoonheid van mijn omgeving. Regelmatig kom ik op plekken waar ik anders niet zou komen!

4. PR’s: Als je na keihard trainen een paar secondes of zelfs minuten van je persoonlijke tijd af kan strepen. Dat is supergaaf!

5. Medailles: De verzameling medailles die langzaam maar zeker groeit. De medaille die symbool staat voor je prestatie, maar ook een persoonlijk aandenken is.

6. Saamhorigheid van een hardloopwedstrijd: Of je nu snel of langzaam loopt. Het maakt niet uit! De sfeer, saamhorigheid en gezelligheid van de meeste wedstrijden zijn geweldig en een extra stimulans.

7. Gezelligheid van een sportclub: Zelf moet ik er niet aan denken om altijd alleen te sporten. Gezellig in een groep heeft mijn voorkeur. Daarnaast is het veel veiliger, zeker in de donkere wintermaanden.

8. Dieren spotten: Zeker bij het vallen van de avond of vroeg in de ochtend, spot je dieren die je niet elkaar dag zal zien. Maar een eekhorentje dat net voor je neus de boom in klimt blijft ook mooi om te zien!

9. Goede conditie: Dat je merkt dat al het trainen wel degelijk effect heeft. Eerst is 5 kilometer ver, maar na een tijdje loop je moeiteloos 15 kilometer.

10. Een nieuwe playlist: Sporten met een nieuwe playlist geeft een extra impuls. Leuk om te vermelden is dat onderzoek heeft uitgewezen dat muziek kan helpen om je hardloopprestaties te verbeteren. Door de beat is het namelijk gemakkelijker om een vast hardloopritme aan te houden.