Antipronatie hardloopschoenen

Antipronatie hardloopschoenen

Lopers die tijdens de landing hun enkel teveel naar binnen kantelen hebben overpronatie. Om dit naar binnen kantelen van de enkel te verminderen kan je het beste kiezen voor een antipronatie hardloopschoen. Een antipronatie hardloopschoen geeft versteviging onder je voetboog, waardoor het naar binnen kantelen van de enkel vermindert. Door het naar binnen kantelen is de voet instabiel, de voet wil de stabiliteit terug en gaat dit compenseren. Deze compensatie heeft in veel gevallen een negatieve invloed op de knie en heup.

Verklein de kans op blessures

Door te kiezen voor een antipronatie hardloopschoen verklein je de kans op blessures. De keuze aan antipronatie hardloopschoenen is groot, alle sportmerken hebben dit type sportschoen in hun collectie.

Antipronatie hardloopschoenen

Bekijk de gehele collectie van antipronatie hardloopschoenen bij Adidas en Decatlon. Enkele goede hardloopschoenen voor antipronatie lopers zijn:

asics-gt-2000-3

Asics Gel GT-2000 3 diva
De Asics Gel GT-2000 3 heeft wederom de ‘Best Buy’ award van het bald ‘Runnersworld’ gewonnen. Een fijne lichte sportschoen die al jaren favoriet is onder hardlopers.

nike-performance-lunarglide-6

Nike performance Lunarglide 6
Fijn en hippe antipronatie schoen voor dames

brooks-transcend-2

Brooks transcend 2
Next level antipronatie hardloopschoen van Brooks