Voor iedereen de juiste Yogamat

Voor iedereen de juiste Yogamat

Een yogamat is, voor zowel de echte yogaliefhebbers als voor mensen die regelmatig stabiliteitsoefeningen of Pilatus doen, onmisbaar. Een yogamat zorgt voor grip tijdens de oefeningen, is comfortabel en zorgt dat je geen last van je gewrichten krijgt tijdens het uitvoeren van de oefeningen. Bovendien is deze makkelijk in gebruik: uitrollen, oprollen en wegzetten als je klaar bent.

Yogamatten zijn er in heel veel kleuren, diverse diktes en afmetingen. Welke yogamat voor jouw geschikt is, hangt af van je doel en voorkeur. Vandaar deze handige tips bij het kiezen van de juiste yogamat:

Hoe kies je de juiste yogamat?

  • De standaardbreedte van een yogamat is 60 cm, zou je langer of wat zwaarder zijn, kan je kiezen voor een wat bredere mat. Tip: kies een yogamat die iets groter is dan je lichaam.
  • De normale dikte van een yogamat is 4 mm. Maar er zijn ook yogamattem van 5, 6 en zelfs 8 millimeter. Voor welke dikte je moet kiezen, hangt af van de soort oefeningen en ondergrond. Doe je veel grondoefeningen zoals bij Pilatus, dan geeft een dikkere mat betere ondersteuning en voel je de ondergrond minder. Zou je veel oefeningen doen waarbij je staat, kan je volstaan met een wat dunnere yogamat.
  • Zoek je een yogamat om mee te nemen op reis, kies dan voor een yogamat van 1 a 2 mm.
  • De meest populaire dikte is 4 mm. Let ook op het gewicht, hoe lichter des te makkelijker is deze mee te nemen.

Algemeen tips

Gebruik de yogamat altijd aan dezelfde zijde en reinig de yogamat regelmatig. Hoe je dit kan doen, verschilt per mat. Lees de gebruiksaanwijzing goed door. In de meeste gevallen is het afnemen met een vochtig doekje voldoende.

Wat je wil besteden, is voor iedereen verschillend. Yogamatten zijn verkrijgbaar in veel prijsklassen van €15,- tot € 75,-. Maar als yoga je passie is, koop dan een yogamat die goed voelt en die je mooi vindt, het is immers een zeer belangrijk voorwerp bij yoga. Yogamatten zijn tegenwoordig in heel veel kleuren en prints verkrijgbaar.