’s Werelds 10 bijzonderste marathons.

’s Werelds 10 bijzonderste marathons.

Als je toch van plan bent om een paar marathons te lopen, waarom dan niet een van de onderstaande marathons? Allen stuk voor stuk bijzondere en unieke marathons die je de rest van je leven zal herinneren. Maar wees gewaarschuwd, een aantal van deze marathons zijn loodzwaar, maar dat zal de uitdaging alleen maar groter maken!

Jungfrau Marathon – Zwitserland

Een marathon die door een Amerikaanse marathon-vakblad verkozen is tot ’s werelds mooiste traject. Niet verwonderlijk want op de achtergrond liggen bergen als Eiger, Jungfrau en Mönch. Naast de 42.195 kilometer die overwonnen moeten worden, zal je ook de 1.823 hoogtemeter moeten overwinnen. De marathon vindt plaats in september en dan gaan zo’n 3.500 lopers de uitdaging aan. Maar verwacht geen snelle tijd op deze marathon, het is vooral genieten van het uitzicht.

Magical miles! De Walt Disney World Marathon 
- Amerika

Fan van Mickey Mouse? Dan moet je beslist mee doen aan de Walt Disney World Marathon. Deze marathon voert je over de vier themaparken van Disney, tijdens de loop zal je ook veel lopers zien in het kostuum van hun favoriete Disney figuur. Een leuke marathon met zeker voldoende afleiding onderweg.

Great wall Marathon – China

Gelukkig gaat een gedeelte van de Great wall Marathon langs uitgestrekte rijstvelden, platteland wegentjes en Chinese dorpjes. Maar de 5.164 traptreden zal je toch echt moeten overwinnen om te finishen bij de Great wall Marathon.

New York City Marathon – Amerika

De New York City Marathon 
zal bij elke marathonloper op de bucketlist staan. Wat in 1970 met een kleine groep van lopers in Central Park is begonnen, is uitgegroeid tot ’s werelds grootste marathon met meer dan 50.000 lopers. De marathon start op Staten Island en voert je door alle vijf stadsdelen van New York.

Reggae Marathon – Jamaica

De start is zeer vroeg in de ochtend, maar dat kan ook niet anders bij de temperaturen op Jamaica. Dit maakt de Marathon van Jamaica ook extra zwaar. Maar als je over de finishlijn komt kan je direct een duik nemen in de koele en heldere turquoise zee.

Mount Everest Marathon – Nepal

Als wandelen op de hoogste berg ter wereld al een hele uitdaging is, hoe moet een marathon dan wel niet voelen? Alle lopers moeten eerst een 2-weekse tocht ondernemen om alleen al bij de start te komen. De start is op 5364 meter hoogte, net boven het base camp bij Khumbu Icefall. Verwacht geen vlakke paden, je zal hier te doen hebben met sneeuw, ijs, rotsen en stenen trappen. Hoewel de marathon alleen maar bergafwaarts gaat, is het een van de heftigste marathons ter wereld. Maar je krijgt er een onvergetelijk avontuur voor terug.

Midnight Sun Marathon – Noorwegen

Deze marathon doet precies wat de naam al doet vermoeden, deze vindt plaats midden in de nacht. Want dankzij de middernachtzon in dit gedeelte van Noorwegen, is het hier 24 uur lang licht.

Honolulu Marathon – Hawaï

Een marathon op Hawaï, dat moet wel bijzonder zijn! Hoewel de race al om 5 uur in de ochtend van start gaat, is het voor alle lopers nog steeds opboksen tegen de hitte en hoge vochtigheidsgraad. Ondanks het feit dat de Hawaii midden in de Stille Oceaan ligt, behoort het tot één van de tien grootste marathons in de wereld. Jaarlijks starten zo’n 25.000 lopers. Leuk om te weten is dat deze marathon is opengesteld voor iedereen die de inschrijfprijs kan betalen. Ook geldt er geen minimaal gelopen tijd, aantal deelnemers of tijdslimiet om de wedstrijd te voltooien. Overigens won Carla Beurskens de Honolulu Marathon achtmaal.

Big Five Marathon – Zuid-Africa

Hoeveel avontuur wil je hebben? Tijdens de Big Five marathon zal je hier geen gebrek aan hebben. Je rent over de Afrikaanse savanne. Alleen een groep parkwachters scheiden je van de wilde dieren. De marathon vind plaats in de winter.

Athene Classic Marathon
 – Griekenland

De moeder van alle marathons vindt plaats in November. De start is in het plaatsje Marathon waarna deze je naar Athene voert en je finisht in het oude Olympische Stadion (Panatinaikon), de geboorteplaats van de moderne Olympische Spelen.