Vijf goede voornemens voor een sportief nieuw jaar!

Vijf goede voornemens voor een sportief nieuw jaar!

Met het nieuwe jaar komen ook de goede voornemens. Veel gehoord zijn: paar kilo afvallen en stopen met roken. Maar de meeste gehoorde kreet tijdens de eerste dagen van het nieuwe jaar is toch wel ‘ik wil meer gaan sporten’. Maar als je dan een paar maanden later gaat vragen naar het goede voornemen om meer te gaan sporten, dan krijg je te horen dat hier weinig tot niets van terecht is gekomen. Jammer, daarom hebben wij vijf sportieve tips, voor diegenen die wat ondersteuning kunnen gebruiken.

Groepslessen

Lekker cliché, maar schrijf je in bij een sportschool! Beter nog schrijf je in samen met een vriend of vriendin, zodat je samen kan gaan. Maar ga niet aan de apparaten hangen, maar ga voor de groepslessen zoals: Zumba, Steps of Tai Bo. Groepslessen zijn in de meeste gevallen gezellig. Door de gezelligheid in de groep is de kans groter dat je het langer volhoudt!

Start to run

Wil je starten met hardlopen, schrijf je dan in bij een van de vele ‘start to run‘ loopprogramma’s. Deze  ‘start to run’ loopprogramma’s begeleiden beginnende hardlopers op een juiste en verantwoorden manier! Veel beginnende hardlopers haken vroegtijdig af omdat ze te snel te hard en te veel willen lopen, met als gevolg blessures. Hierdoor neemt de zin neemt af en in het ergste geval stopt men. Eigenlijk is dit niet nodig, als je maar op een goede en verantwoorde manier je loopschema opbouwt.

Schrijf je in voor een sportevenementen

Schrijf je in voor sportevenementen. Er worden in Nederland veel sportevenementen gehouden, zo kan je elke week wel een mountainbike tocht fietsen en ook de hardloopevenementen schieten als paddestoelen uit de grond. Als beginner hoef je echt niet de marathon te gaan lopen, ook voor de 5 of 10 kilometer worden er mooie evenementen georganiseerd zoals Marikeloop en Venloop. Deze hardloopevenementen zijn zo populair dat ze na opening snel vol zijn. Lang tijd om na te denken heb je dus niet! Maar wel een lange trainingsperiode om goed aan de start te verschijnen. Maar het hoeft natuurlijk niet direct een grote loop te zijn, groot kans dat er bij jouw in de omgeving ook regelmatig sportwedstrijdjes worden georganiseerd. Het maakt eigelijk niet zoveel uit, zolang jij maar een drijfveer hebt om te blijven sporten. (hardlopers kunnen eens kijken op uitslagen.nl/evenementen)

Sluit je aan bij een sportvereniging

Sluit je aan bij een sportvereniging. Hardlopen, fietsen, badminton, taekwondo, waar je voorkeur ook naar uitgaat sluit je aan bij een sportvereniging. Je krijgt niet alleen een goede begeleiding, ook de gezelligheid van een vereniging zorg voor een positieve bijdrage aan het blijven sporten. Daarnaast is een sportvereniging in de meeste gevallen goedkoper als een abonnement bij een sportschool.

Regelmaat

Ben je eenmaal begonnen, zet dan door! Door de regelmaat bouw je conditie op en zal naar mate je langer sport, je conditie alleen maar beter worden. Dit komt het plezier in sporten alleen maar ten goede. Sport je niet regelmatig dan zal het langer duren eer dat je wat conditie opbouwd en ook het (steeds opnieuw) beginnen na een rust periode verloopt vaak wat moeizamer.