Vijf reden om buiten te sporten.

Vijf reden om buiten te sporten.

Lekker buiten en sporten in de natuur! Twee dingen waar de redactie van Sportoutfit enorme voorstander van is. Zeker als je dagelijks op kantoor zit en veel achter het computerscherm werkt. Dan is niets prettiger dan na het werk (of er voor) lekker je sportschoenen aan te trekken en naar buiten te gaan. Hardlopen, bootcamp, wandelen of fietsen, eigenlijk maakt het niet uit. Zolang het maar buiten is!

1. Vitamine D: Je lichaam heeft vitamine D nodig, deze zijn onder meer nodig voor sterken botten en vitamine D heeft ook een positief effect op je humeur. Omdat onze voeding niet voldoende vitamine D bevat, is zonlicht de belangrijkste bron voor vitamine D. Voldoende reden dus om te gaan sporten als het zonnetje schijnt.

2. Je bespaart geld: Binnensporten zal in de meeste gevallen plaatsvinden in de sportschool. Hiervoor is een lidmaatschap vereist, ook al ga je maar een keer in de week sporten. De paden en veldjes rondom je huis zijn gratis!

Een groene omgeving heeft een positieve effect op je training. Het sporten in een natuurlijke en groene omgeving zorgt voor een nog beter positieve effect op je lichaam als sporten in een (onprettige) stedelijke omgeving.

3. Positief effect op je training. Engelse onderzoekers van de universiteit van Essex vergeleken de effecten van een groep sporters, die gesport hadden in een natuurlijke omgeving en sporters die hadden gesport in een stedelijke omgeving. Bij beiden groepen daalde de bloeddruk en verbeterde de stemming. Echter was het effect groter bij die sporters die tijdens het sporten gekeken hadden naar een film van een prettige, groene omgeving. Een onprettige, stedelijke omgeving verminderde juist het positieve effect van de training.

4. Hogere intensiteit en je verbrandt meer calorie├źn: Als je binnensport is het altijd droog, zal het nooit waaien en is de ondergrond altijd gelijk. Ga je buiten sporten dan krijg je te maken met de elementen zoals wind en regen. Dit verhoogt de intensiteit van de training. Daarnaast is het gevarieerde terrein los zand, heuveltjes en bochten ook voor veel sporters een extra uitdaging. Je lichaam wordt constant uitgedaagd en zal zich moeten aanpassen, hierdoor train je meer spieren!

5. De tijd gaat sneller: Als je buitensport gaat de tijd sneller voorbij dan in de sportschool. Dit komt door de vele veranderingen in je omgeving. Daarnaast speelt het richtpunt ook een belangrijke bijdrage aan het versnellen van de tijd! Fietsen, hardlopen of wandelen, als je een richtpunt neemt dan richt jij je hierop. Hierdoor lijkt het net of de tijd sneller gaat, omdat jij je niet richt op de tijd, maar op het door jouw voorgenomen richtpunt.