Running Belt. Super handig bij het hardlopen!

Running Belt. Super handig bij het hardlopen!

Voor veel hardlopers is muziek een must tijdens de training! Je telefoon, vol met muziek moet dus mee! Maar hoe neem jij je telefoon mee? Want het meenemen van je telefoon, kan voor problemen zorgen! Want de opbergzakjes die fabrikanten hiervoor in de sportkleding hebben gemaakt, zijn vaak te klein of zitten op de foute plek. Met als gevolg dat je telefoon blijft stuiteren. Een telefoon armband kan dan een oplossing zijn, maar ook deze zit niet altijd even prettig. Te los of te strak en als je dunne armen hebt, dan blijven ze al helemaal niet zitten.

Jessica Abbott, de vrouw achter de website mesewcrazy liep tegen het zelfde probleem aan en bedacht de Running Belt.

Running Belt DIY

  • Rekbaar stof
  • Rits
  • Sierkoord
  • Algemene Naai benodigdheden

Instructies

Meet je taille of heupen. Afhankelijk van waar je de belt wil dragen, knip je het stof af op de gewenste lengte. Zorg ervoor dat de belt strak om taille of heupen zit. Deze mag niet gaan stuiteren als je gaat hardlopen. (hou wel rekening met de overlapping, die je nodig hebt om de belt aan elkaar te naaien)

Vervolgens bepaal je waar jij de rits wil hebben; in het midden, maar aan één van de zijkanten kan ook. Spelt de rits aan de binnenkant vast, naai één kant alvast vast aan het stof.

Sluit de rits en draai de belt links en naai nu ook de andere kant met de rits dicht. Dit kan met de hand of met een naaimachine. Maak je gebruik van een naaimachine? Werk dan met een zig-zag of rekbare steek!

De kant met de rits is nu dicht, de stof is nog steeds links gedraaid. Open de rits en schuif de zijkanten in elkaar, ook deze naai je dicht.

Draai de belt recht en klaar. Maar voor een mooi en modieuze stijl kan je ook nog een sierband op de naden zetten. Maar dit kan vrij lastig zijn!

Je running belt is klaar, behalve dat deze perfect is voor je telefoon, kun je er natuurlijk ook sleutels of geld in doen.

Bron: mesewcrazy.com