Verzorgtips voor je sportschoenen

Verzorgtips voor je sportschoenen

Sportschoen zijn zonder twijfel het kostbaarste bezit van elke sporter. Want goedkoop zijn ze helaas niet! Daarom is het belangrijk om goed voor ze te zorgen, zodat je er zo lang mogelijk plezier aan beleeft. Een goede verzorging is daarom essentieel. Hier enkele tips voor een optimale verzorging van je sportschoenen.

Verzorgtips voor je sportschoenen

Je sportschoenen worden vochtig tijdens het sporten, niet alleen van het zweet maar ook door de regenplassen die je niet kon ontwijken. Na het sporten is het dus belangrijk om je sportschoenen goed te laten drogen. Want deze heerlijk vochtige omgeving is een walhalla voor bacteriën en ook je sportschoenen vinden vocht niet prettig.

Zijn je sportschoenen een beetje vochtig zet ze dan buiten om te drogen (niet in de felle zon). Zijn ze helemaal doorweekt? Droog ze dan niet op de verwarming, in de droogtrommel of met de föhn maar vul ze op met oude kranten.

Verwijder eerst de inlegzool en vul je sportschoenen met oude kranten. Deze kranten nemen het vocht op en zorgen er voor dat je sportschoenen mooi in vorm blijven.

Geurtjes verwijderen
Wil je sportschoenen zonder een geurtje doe ze dan nooit in de wasmachine, dit is echt killing voor je sportschoenen. Beter is het om ze te soppen in een emmer met warm water en ze vervolgens goed te laten drogen. Wat ook goed werkt tegen geurtjes en bacterien, is om je schoenen in een plastic zak een nachtje in de vriezer te leggen.

Niet in de sporttas
Bewaar ze niet in je sporttas, maar bewaar je sportschoenen bij voorkeur op een koele en donkere plek. Behalve dat het niet erg fris is in de sporttas, is het beter voor je sportschoenen, omdat ze op kunnen drogen. In een sporttas is dat vaak wat lastiger. Zeker als je ook nog eens regelmatig vergeet de handdoek en je sportkleding direct uit je sporttas te halen.