Vijf leukste ladiesrun. Sorry heren… Ladies only!

Vijf leukste ladiesrun. Sorry heren… Ladies only!

Het aantal dames dat regelmatig de hardloopschoenen aantrekt, is de laatste jaren enorm gegroeid! Ook bij de vele hardloopevenementen die door heel Nederland worden georganiseerd merkt men dat. Hierop wordt handig ingespeeld, door voor vrouwen zogenaamde ladiesruns te organiseren. Dit zijn hardloopwedstrijden, met fijne stands, een ontspannen sfeer en muziek alleen voor vrouwen. Hierdoor worden deze lopen gezien als een leuk uitstapje met vriendinnen. Hieronder de vijf leukste ladiesrun in Nederland.

1. Marikenloop

De ‘Marikenloop‘ is een van de grootste en gezelligste ladiesruns van Nederland. Afstanden die je kan lopen zijn de 5 en 10 kilometer, die je door het bosrijke Heumensoord en de wijk Brakkenstein in Nijmegen voeren. Na een gezamenlijke warming-up gaat de ladiesrun van start en krijg je na het passeren van de finish een mooie medaille als aandenken. Maar hier houdt het nog niet op! Na afloop is er namelijk een pasta-party (tegen betaling). Hoe leuk is dat! Op de sportmarkt vind je een keur aan leuke kraampjes op het gebied van sport- en verzorging. Interesse? Schrijf je dan snel in, want de Marikenloop is zeer populair.

2. Ladiesrun Rotterdam

Midden in de zomer kleurt Rotterdam roze door alle deelnemers van de ‘Ladiesrun Rotterdam‘. De kleur roze is niet zomaar gekozen, de ladiesrun Rotterdam is namelijk gekoppeld aan het goede doel Pink Ribbon. Afstanden die je kan lopen, zijn de 5, 7.5 en 10 kilometer, die je alle mooie plekjes laten zien van het Zuiderpark. Na een gezamenlijke warming-up op opzwepende muziek gaat de loop van start. Ook langs het parcours zorgen Dj’s voor heerlijke ren muziek. Na afloop krijg je een welverdiende medaille als aandenken. Naast het loopevenement is er ook een Ladies Fair, hier vind je een keur aan leuke producten, natuurlijk is er ook een Pink Ribbon stand.

3. Utregse Meidenloop

De ‘Utregse Meidenloop‘ is een heerlijke ‘fun run’ dwars door Utrecht. De centrale start- en finishlocatie is nabij het park Lepelenburg op de Maliebaan. Ook hier niets dan gezelligheid! Opzwepende muziek, een heuse modeshow, lekkere en gezonde hapjes en sapjes en stands van diverse sportmerken. Afstanden die je kan lopen zijn 3.5, 5 en 10km. Ook deze ladiesrun is gekoppeld aan een goed doel.

4. Ladiesrun Goes

De ‘Ladiesrun Goes‘ is een wat kleinere loop dan de drie bovenstaande, maar dat wil niet zeggen dat deze minder is. Integendeel! Als je lekker ontspannen wilt hardlopen zonder al te veel drukte, dan is deze hardloopwedstrijd perfect. Deze ladiesrun vind plaats in en rondom de Topsporthal van Omnium. Afstanden die je kan lopen zijn 5 en 10 km. De ladierun begint rond de middag met een gezamenlijke warming-up. Ook op deze ladiesrun vind je diverse stands met gezondheid- en sportartikelen. Leuk om te vermelden is dat de loper voor je uit is gerold bij de finish.

5. Ladiesrun Groningen

De ‘Ladiesrun Groningen‘ voert je dwars door het centrum van Groningen, waarbij je start- en finisht op de Grote Markt. Afstanden die je kan lopen zijn: 5 en 10 km. Een bijzondere loop is de moeder-dochterloop. Moeders met dochters in de leeftijd van 6 tot en met 13 jaar kunnen hier samen aan meedoen. De Grote Markt wordt op de dag van de ladiesrun omgebouwd tot Pink Plaza, waar onder andere muziek, masseurs en verschillende stands met gezondheids- en sport te vinden zijn. Bij inschrijving krijg je automatisch een leuk starterspaket. (startnummer inclusief tijdregistratie, goodie bag en medaille)

Aan welke ladiesrun wil jij meedoen?

Alle foto zijn afkomst van de websites van de vijf ladieruns