Must-have sport items voor op vakantie

Must-have sport items voor op vakantie

Je sport graag, dus op vakantie wil je ook sporten! Sportkleding is in de meeste geval geen probleem! Een groter probleem is vaak de plek of omgeving waar je kan sporten. Niet elke vakantieplek is namelijk geschikt om te sporten. Maar er blijven gelukkig toch een aantal mogelijkheden over, om te sporten als je vakantie omgeving zich niet zo leent voor een rondje hardlopen.

Resistance bands (fitness elastiek) – Resistance bands zijn uitstekend geschikt voor krachttraining. Omdat ze licht zijn, niet veel plek opeisen in je sporttas/koffer en omdat je ze overal kunt gebruiken, hoe klein de ruimte ook is.

Yoga mat – Een yogamat is niet alleen voor yoga, ze zijn ook zeer geschikt voor grondoefeningen en stretching. Je kan je oefening uitvoeren op je hotelkamer, maar je kan je yoga mat ook meenemen naar buiten. Kies wel voor een opvouwbare en lichtgewicht yoga mat.

Springtouw – Met een springtouw train je niet alleen diverse spiergroepen zoals schouders, armen, borst en benen. Zo’n 10 minuten non-stop touwtje springen, staat gelijk aan ongeveer 20 minuten hardlopen. Daarnaast kan je overal touwtje springen, is een springtouw licht en neemt weinig ruimte in.

Oefen video’s – De telefoon gaat sowieso mee op vakantie, dus is dit een prima medium om video’s met cardio-en krachttraining op te zetten. Handig voor als je (nog) onzeker bent over de uitvoering van je oefeningen. Daarnaast is de vakantie zeer geschikt om nieuwe oefeningen onder de knie te krijgen. Je hebt immers tijd zat.

Sportkleding tips voor op vakantie

Sportschoenen – Je sportschoenen zullen waarschijnlijk het zwartste item in je sporttas/koffer zijn. Helaas kan je niet zonder, tenzij je een sport beoefent die je blootsvoets kan uitvoeren (zoals yoga of zwemmen). Indien mogelijk, kies voor de lichtste hardloopschoenen die past bij je sport.

Sportkleding – Neem altijd minimaal twee setjes sportkleding mee! Een voor een wat frissere dag en een setje voor warmere dagen. Je weet immers niet op welk tijdstip dat je kan gaan sporten en waar je dit kan doen, binnen of buiten? Voor alle vrouwen geld., vergeet je sport-BH niet!

Zwemkleding – Wellicht overbodig, maar de meeste hotels hebben de beschikking over een (binnen) zwembad. Dus pak altijd je zwemkleding in. Niet alleen is zwemmen een full body workout, het is ook heerlijk om na een intensieve training een duikt te nemen in het zwembad.

Sporthorloge – Sporthorloge is altijd handig, maar op vakantie is een armband voor je telefoon nog beter! Via verschillende sport apps kan jij je prestatie meten en muziek luisteren. Maar het belangrijkste is toch wel de veiligheid, zo kan je altijd bellen als er iets zou gebeuren. Vergeet wel niet je headset!

Drinkgordel – Ga je naar een warm land, vergeet dan je drinkgordel niet. Bij temperaturen boven de 19 graden is het verstandig om te drinken als je gaat sporten.

Sporttas (voor auto vakanties) – Koop een goede en royale sporttas met voldoende mogelijkheden om al je sportitems samen in mee te nemen. Hou bij het uitkiezen van je sporttas er ook rekening mee dat je deze moet kunnen uitwassen.

Ik denk dat je met de bovenstaande attributen prima kan sporten tijdens je vakantie. Welke attributen neem jij mee om te sporten? Natuurlijk kan het ook zijn dat je niet sport op je vakantie. Af te toe wat gas terugnemen kan ook geen kwaad.