Nagellak en sportvrouwen. Super combinatie!

Nagellak en sportvrouwen. Super combinatie!

Wie de trend heeft gezet weten we niet, misschien wel de Florence Griffith in de jaren ’80, die met haar mooie en super lange nagels alle aandacht naar zich toe trok? Of onze eigen Leontien van Moorsel die in de jaren 80 een gouden plak won met haar nagels in de kleuren rood, wit en blauw? We weten het niet! Maar het is wel een feit dat we tegenwoordig heel veel sportvrouwen in actie zien met gelakte nagels.

Op belangrijke sportwedstrijden en op de Olympische Spelen zien we vooral nagels in nationale kleur of met de vlag. Zo won 
Ireen Wust olympisch goud met haar nagels in de kleuren van de Nederlandse vlag, ook Ranomi Kromowidjojo en Marianne Vos wonnen goud, maar dan met oranje nagels.

Tijdens de Olympische spelen in Londen was er zelf in het Olympisch dorp een manicure, wachttijd maar liefst 5 dagen! Tijdens de Olympische Spelen in Sochi werden gelakte nagels gebruik als protest tegen de omstreden homowet in Rusland.

Mooi!

Bijgeloof, ritueel, ze willen opvallen of gewoon mooi zijn? Dat zal voor elke sportvrouw verschillend zijn. Persoonlijk vind ik het mooi, gelakte nagels als je sport! Natuurlijk het liefst in een matching color! Alleen is dat wel eens een probleem. Omdat je vrije tijd- en werkkleding vaak niet matchen met je sportkleding! Om tweemaal op een dag je nagels te lakken, is toch wel een dingetje! Of hoe lossen jullie dit op?

Lak jij ook je nagels, als je gaat sporten? Brengt dit je geluk tijdens een race? Of vind je het maar niets?

Bron foto’s: Ranomi Kromowidjojo via Ranomi.nl – foto Ireen Wust via dichtbijhetvuur.nl