Make-up tijdens het sporten? Geen probleem!

Make-up tijdens het sporten? Geen probleem!

Ook al ga je sporten, je wil er flatteus uitzien! Dus zonder make-up naar de sportschool is voor veel vrouwen een ‘no-go’. Veel vrouwen denken nog steeds dat sporten en make-up een onmogelijke combinatie is. Maar dat is niet waar! Met de juiste beauty producten kan je er ook tijdens het sporten mooi en verzorgd uitzien. Want je weet immers niet wie je tegen het lijf loopt!

Concealer en foundation

Begin met een goede concealer. Eventuele oneffenheden verdwijnen en krijg je een mooie egaal ogende huid. Een concealer is ook zeer geschikt om eventuele donkere kringen onder je ogen weg te werken en blijft de foundation beter zitten. Let wel op dat je de concealer goed en niet te dik aan brengt. Bij voorkeur met een vochtig sponsje. Voor een natuurlijke look gebruik je daarna een lichte foundation. Gebruik je een te zware foundation, dan is de kans groot dat deze gaat uitlopen. Wil je niet te veel make-up gebruiken of heb je weinig oneffenheden. Dan kan je ook volstaan met een getinte dagcrème. Het gebruik van een blush is natuurlijk overbodig! Want van al dat sporten, krijg je vanzelf een rode blush op je wangen.

Oogmake-up

Oogschaduw tijdens het sporten raden we af! Door het zweten kan de oogschaduw uitlopen en irritaties veroorzaken in je ogen. Een oogpotlood kan je wel gebruiken, net als mascara. Maar zorg wel dat ze alle twee waterproof zijn. Deze lopen niet uit en geven, mits je ze niet te dik aanbrengt, een verzorgde uitstraling.

Lippen

Make-up tijdens het sporten moet zo naturel mogelijk! Dus knallippen zijn uitgesloten. Maar wil je toch je lippen wat accentueren? Gebruik dan lip stain! Dit is een soort lipstick die je lippen een natuurlijke kleur geven. Het voordeel van zo’n lip stain is dat deze in de lippen trekt. Hierdoor ogen je lippen natuurlijk en ook als je drinkt blijft de kleur behouden. Je kan ook kiezen voor lipgloss, maar deze heeft wel als nadeel dat deze verdwijnt bij het drinken.

Ook de lip stans van Catrice zijn niet duur (5,-) en komen op veel beauty blogs goed uit de test. Natuurlijk trek je een mooie sportoutfit aan en maak je het geheel af, door je nagels in een bijpassende kleur te lakken.

Reinigen van de gezichtshuid

Na het sporten is het belangrijk om je huid goed te reinigen, zeker als je make-up gebruikt tijdens het sporten. Want door de combinatie zweten en make-up kunnen de poriën in je huid verstopt raken en verstopten poriën zijn de perfecte voedingsbodem voor bacteriën.