Welke kleding moet je niet dragen tijdens het sporten

Welke kleding moet je niet dragen tijdens het sporten

Sporten is heerlijk, maar dan wel in de juiste (sport)kleding. Draag je niet de juiste (sport)kleding, dan kan een uurtje sporten uitlopen op een teleurstelling: blaren, schuurplekjes of te warm. Deze factoren kunnen er voor zorgen dat je de handdoek in de ring gooit. Jammer, wat met de juiste sportkleding is dat niet nodig.

Vermijd katoen, V-String en te veel kant

Katoen zit heerlijk, maar om te sporten is katoen niet geschikt. Zeker als je veel gaat transpireren. Katoen neemt wel zweet op, maar voert dit vervolgens niet goed af. Je kleding wordt nat en hierdoor koel je te snel af na het sporten. Draag ook geen V-String of ander ondergoed met niet al te veel stof. Natuurlijk ziet het er mooi uit, maar zeer comfortabel zal het niet zitten tijdens het sporten. Draag ondergoed dat speciaal ontworpen is om te sporten. Dit ondergoed is zeer elastisch, licht, heeft een korte droogtijd en een minimum aantal naden. Bekende merken zijn Odlo, Falke en Craft. Naast heerlijk warm ondergoed hebben zij ook ondergoed in hun collectie voor warmere dagen.

Vermijd katoenen sokken

Ook voor sokken geldt, vermijd sokken van katoen! Zeker als je voeten snel warm of transpireren, kan het vocht voor behoorlijk vervelende blaren zorgen. Draag sokken die speciaal ontworpen zijn om te sporten. Bijna alle goede sportmerken hebben sokken in hun assortiment.

Niet kopen! Te schattige sneakers

Een valkuil voor velen! Sneakers die er geweldig uitzien onder een jeans, maar niet zijn ontworpen zijn om op te sporten. Deze alledaagse sneakers bieden minimale ondersteuning, demping en grip en zijn dus niet geschikt om te sporten. Een goede sportschoen kopen is een must. Let er dan wel op welke sport je wil gaan beoefenen. Een runningschoen moet aan heel andere eisen voldoen dan een sportschoen voor in de sportschool. Sportschoenen zijn in alle maten, kleuren en voor heel veel verschillende sporten verkrijgbaar. Met een goede sportschoen verklein je de kans op blessures.

Shirts met naden onder je armen

Zeer vervelen en pijnlijk! De constante wrijven van je binnenarmen tegen uitstekende of te harde naden aan de zijkanten van je top. Naden die wat minder zijn afgewerkt zijn vaak te vinden op de minder dure fitness topjes of topjes die eigenlijk niet zijn gemaakt om in het sporten. De betere sportmerken letten hier wel op, hebben een minimum aan naden.

Vermijd een fleece jacket

Lekker warm als je naar buiten loopt! Maar na vijf minuten hardlopen, zal je het veel te warm krijgen omdat je lichaam door het fleece jacket de warmte niet kwijt kan. Wat je prestatie overigens niet ten goede komt! Daarbij bestaat er een grote kans dat je gaat zweten, niet erg, maar in een fleece jacket koel je te snel af na het sporten. Plus als het regent, zal een fleece jacket door en door nat en zwaar worden. Als je buiten gaat hardlopen kies dan voor een windrunner of een long sleeve, die zijn gemaakt van stof dat ademt. Het vocht wordt dan wel goed van je lichaam afgevoerd. Ook kan je kiezen voor een dun jasje dat gemaakt is van synthetisch materiaal, wat je tegen regen beschermt.

Gewone BH

Ook al heb je kleine borsten, een goede sport-BH is voor elke vrouw één van de belangrijkste kledingstukken tijdens het sporten. Een goede sport-BH geeft niet alleen ondersteuning, het voorkomt ook het gewiebel van je borsten, waardoor je veel prettiger kan sporten. Draag een goed passende sport-BH die ontworpen is voor high impact sporten. Voor meer informatie kan je ook een goede sport-BH hoe kies je die? lezen.