Hardloopjacks voor dames. Waar let je op bij aankoop!

Hardloopjacks voor dames. Waar let je op bij aankoop!

Een hardloopjack is voor de meeste dames onmisbaar. Niet alleen beschermd een hardloopjack je tegen kou, wind en regen, ze zijn ook nog eens zeer stijlvol en trendy. Want het oog wil ook wat tijdens het hardlopen! Nu kan je naar een gewone sportwinkel gaan, maar ook online kan je prima terecht! Online heb je misschien nog wel een grotere keuze in hardloopjacks voor dames! Maar waar let je op? Wat is belangrijk? Wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rij.

Hardloopjacks voor dames. Waar let je op?

Een hardloopjack is de derde laag van het drie-lagen systeem. De belangrijkste taak van een hardloopjack is om transpiratievocht af te voeren naar buiten en je te beschermen tegen kou, wind en regen.

Daarbij is het belangrijk dat een hardloopjack ademende eigenschappen heeft. Koop geen hardloopjack die volledig waterdicht is! Dit gaat ten kosten van de ventilatie, waardoor het vocht en de warmte zich ophopen in het jacket. Dit zal je prestatie niet ten goede komen. Een jacket moet dus ademende kwaliteit bezitten. Wat wil zeggen, dat transpiratievocht naar buiten afgevoerd moet kunnen worden.

Dit wil overigens niet zeggen dat ze totaal geen bescherming bieden tegen regen, met veel hardloopjack kun je prima een half uurtje in de regen rennen, zonder dat deze regen doorlaat.

Daarnaast is het prettig dat een hardloopjack fijn aansluit aan het lichaam! Niet alleen functioneert het drie-lagen systeem dan optimaal: Het is ook prettiger bij het hardlopen. Daarnaast komen je vrouwelijke lichaamsvormen, beter tot hun recht als een hardloopjack fijn aansluit. Al heeft dit misschien wel met persoonlijke smaak te maken.

Een andere, maar zeer belangrijke factor bij aankoop van een hardloopjack is de zichtbaarheid in het donker. Daarbij kan zowel het hardloopjacket in zijn totaliteit reflecteren, of het jack is voorzien van reflectiestrepen op de mouwen en de voor- en achterzijde. Natuurlijk kan je ook nog altijd kiezen om los reflectiemateriaal te dragen, zoals een led-armband. Maar een hardloopjack die al voorzien is van goed reflecterend materiaal, is praktisch en veilig.

Een paar opbergzakken met rits voor het opbergen van sleutels en telefoon is geen overbodige luxe.