Asics Gel.Super J33. De natural-runningschoen van Asics.

Asics Gel.Super J33. De natural-runningschoen van Asics.

Als ik dacht aan de hardloopschoenen van Asics, dan dacht ik vooral aan stevige, naar mijn idee, te zware hardloopschoenen die vooral op het gebied van ondersteuning er boven uitsprongen. Maar wat blijkt, ook Asics is net als Nike op het gebied van natural-running aan het innoveren! Zo bracht Asics deze winter namelijk de Asics Gel-Super J33 uit.

De Asics Gel-Super J33 is een minimalistische runningschoen voor lopers met overpronatie. Dit wil zeggen, voor lopers die na de landing iets naar binnen vallen met de binnenkant van hun voeten. De ‘heeldrop,’ het hoogteverschil tussen hak en neus is zes millimeter. Het bovenwerk is volledige naadloos en uitgevoerd met een ademende en elastische mesh, waardoor de hardloopschoen zeer comvertabel om je voeten zit.

Niet geheel onbelanrijk, de schoen is ook lekker licht 180 gram (damesschoen, maat 39) Hierdoor is de runningschoen ook zeer geschikt voor snelle intervaltrainingen. Voor de wat langer afstanden adviseert Asics om te kiezen voor de Nimbus van Asics. Asics Gel.Super J33 is er zowel voor mannen als vrouwen, voor beide sekse is gekozen voor felle kleuren die in het oog springen. Wat vind jij van de nieuwste runningschoen van Asics?