5 hardloophorloges voor zowel de beginner als gevorderde loper

5 hardloophorloges voor zowel de beginner als gevorderde loper

Voor veel hardlopers is een sporthorloge een must! Zeker als je tot die groep hardlopers behoort die bij elke run willen weten hoe hard en hoeveel kilometer ze gelopen hebben. Zou je niet tot deze groep behoren, dan nog is het fijn om te weten hoe hard en hoe ver je hebt gelopen. Na een tijdje kan je dan zien hoeveel vooruitgang je hebt geboekt met je trainingen.

Welk hardloophorloge kan ik kopen?

Het aanbod aan sporthorloges is groot, zo ook de functies op de sporthorloges zelf! Deze kunnen o.a. hartslag en afstand meten, tijd per kilometer, GPS en je kunt er zelf trainingen inzetten. Overweeg je om een sporthorloge te kopen, dan is het raadzaam om eerst te kijken welk functies jij belangrijk vindt. Want hoe meer functies hoe duurder! Een persoonlijke keuze dus! Om je wat op weg te helpen, vindt je hier onder 5 sporthorloges voor de beginnende en gevorderde hardloper.

Nike Sportwatch GPS

Deze mooi en strakke gevormde sporthorloge is verkrijgbaar in diverse kleuren en verkrijgbaar vanaf €200,-. De Nike sporthorloge houdt je tijdens je training op de hoogte over je tijd, afstand en tempo. Makkelijk is ook de GPS en je kan via Nikeplus al je trainingen via synchronisatie nalezen. Eventueel is er een hartslagmeter bij te bestellen. (beginner en gevorderde)

Sigma PC 6.12

Zoek je een eenvoudige sporthorloge die niet al te duur is? Dan kan ik je de Sigma PC 6.12 aanraden! De sporthorloge kost 35,- en hiervoor krijg je de basisfuncties als stopwatch en klok. De bediening is vrij eenvoudig en er is een intern geheugen, waarmee je tot wel 99 rondetijden kan opslaan. (beginner)

Garmin Forerunner 10

Eenvoudig te bedienen en een zeer vrouwelijk sporthorloge wat in diverse frisse kleurtjes verkrijgbaar is. De Forerunner 10 beschikt over GPS, je kan tijdens het lopen zien wat je loopt per kilometer, tijd en afstand. Daarnaast geeft deze ook aan of je een persoonlijk record hebt gelopen. Via Garmin Connect kan je na synchronisatie al je trainingen en gelopen route nalezen. Kosten tussen de 105, en 125,- euro. (beginner en gevorderde)

TomTom Runner

Wil je het nieuwe van het nieuwste? Dan is de TomTom Runner GPS wat je zoekt. Deze meet afstand, tijd en tempo en dat lees je af op het extra grote display met hoge resolutie. De TomTom is waterdicht tot 50m en de batterijduur is 10 uur. Via TomTom MySports kan je na synchronisatie je trainingen nog eens na lezen. (gevorderde)

Garmin Forerunner 620

Wil je werkelijk alles weten? Dan is de Garmin Forerunner 620 wellicht wat voor jou. Naast het meten en bijhouden van je route, tempo en afstand kan hij, als er een hartslagsensor aan gekoppeld is, ook je hartslag, staphoogte en grondcontacttijd meten. Ook maakt het sporthorloge een schatting van je VO2-waarde. Op basis van deze waarde kunnen hardlooptijden voor diverse afstanden worden voorspeld. Na de training worden je gegevens automatisch geüpload naar de Garmin app op je mobiele telefoon. Kosten? Tussen de 349,- en 379,-. (gevorderde)