Drie sport-BH’s getest

Drie sport-BH’s getest

Een goede sport-BH is voor elke vrouw een belangrijk, zo niet het belangrijkste kledingstuk tijdens het sporten. Een goede sport-BH vangt namelijk een groot deel van je bewegingen op tijdens het sporten en beschermt je borsten. Daarnaast voorkomt een goede sport-BH het gewiebel van je borsten, waardoor je veel prettiger kan sporten. Tips hoe je een goede sport-BH kiest hebben we beschreven in ‘Een goede sport-BH hoe kies je die?’ Nu gaan we een stapje verder en hebben we drie sport-BH uitvoerig getest.

Sport-HB getest: Moving Comfort, Nike en een Sport-BH van C&A

Als we de sport-BH’s naast elkaar leggen, valt het meteen op dat zowel de sport-BH van Moving Comfort als die van Nike een stevige uitstraling hebben. De sport-BH van C&A valt enorm tegen, deze voelt totaal niet stevig, oogt meer als een gewone BH. De BH’s van Moving Comfort en Nike hebben het meeste weg van een sporttop. Dit komt waarschijnlijk omdat ze geen sluiting op de rug hebben. De BH van Moving Comfort heeft voorgevormde cups die licht gevoerd zijn, zodat ook je tepels onzichtbaar zijn. De Nike-BH bestaat uit één enkel vlak van elastisch materiaal en is het meest elastisch van alle drie.

Moving Comfort

De eerste BH die we test is de Vixen van Moving Comfort! Het aantrekken van deze BH moet over het hoofd, omdat deze BH geen sluiting heeft op de rug. Persoonlijk vind dit geen enkel probleem, omdat ik hierbij geklungel met de sluiten vermijd. Het aantrekken gaat eenvoudig en de Vixen sluit goed aan op mijn lichaam en borsten. Tijdens het hardlopen is de steun zeer goed en de voorgevormde cups die licht gevoerd zijn ervaar ik als zeer prettig. Door de gevoerde cups is de BH wel aan de warme kant. Dit kan in de zomer, zeker bij hoge temperaturen, een nadeel zijn. Terwijl het in de winter zo zijn voordelen heeft.

Zelf heb ik hier niet zo’n probleem mee. Te meer omdat de BH zeer prettig zit. Omdat de Vixen de uitstraling heeft van een sporttop en in diverse frisse kleuren verkrijgbaar is, is deze ook geschikt om als sporttop te dragen.

Nike

De tweede sport-BH is die van Nike. Een heel ander type BH omdat deze uit één vlak bestaat. Ook deze BH trek je aan over je hoofd. Omdat de BH uit één vlak bestaat en geen voorgevormde cups heeft worden je borsten plat en tegen je lichaam gedrukt. Ik kan me zo voorstellen dat niet elke vrouw dit als prettig ervaart. Zeker als je grote borsten heb zou ik eerder een sport-BH adviseren met voorgevormde cups.

Zelf ervaar ik dit niet als een probleem, ook tijdens het hardlopen geeft de sport-BH van Nike voldoende steun, ook al is deze zeer elastisch. Wat ik wel als klei nadeel ervaar is dat deze BH geen voering heeft aan de binnenkant.

Sport-BH van C&A

Hier kan ik vrij kort over zijn! Deze heb ik gepast en direct weer in de doos terug gedaan om retour te zenden. Deze sport-BH viel zo tegen dat ik deze niet eens wilde aantrekken tijdens het sporten. Ik vind het vreemd dat C&A dit een sport-BH noemt. Het is net een gewone BH! De reden waarom ik deze wilde testen was de prijs, de BH kost € 15,-. Dat is een stuk goedkoper dan de BH’s van Nike (30,- ) en Moving Comfort (€ 32,-).

Maar dat je bij een sport-BH niet alleen naar de prijs moet kijken, is mij nu wel duidelijk.

Conclusie

Voor mij is de Vixen van Moving Comfort de beste sport-BH. Deze geeft zeer goede steun en vind ik de gevoerde cups erg fijn. Dat deze BH geen sluiting op de rug heeft ervaar ik als zeer prettig. Hiermee vermijd ik geklungel, gekriebel of irritatie van de sluiting. De Vixen is wel wat minder elastisch, maar desondanks gaat het aan- en uittrekken probleemloos.

De twee getest sport-BH’s geven voldoende steun aan vrouwen met een A, B of C cup.

 Lees ook: Sport-BH aankoop tips + online sport-BH testen