Drie best betaalde sportvrouwen van 2013

Drie best betaalde sportvrouwen van 2013

Het zakenblad Forbes heeft de lijst van 2013 met best betaalde sporters gepubliceerd. Uit deze lijst blijkt, dat de mannen de lijst domineren, wat niet verwonderlijk is! Maar op de lijst staan toch ook drie dames! Wat hierbij opvalt is dat het alle drie tennissters zijn.

1) Maria Sharapova – $29 miljoen

Maria Sharapova kan niet alleen goed tennissen. Ze heeft haar uiterlijk ook mee, wat haar wellicht een paar mooie sponsorcontracten heeft opgeleverd. Zo wordt ze gesponsord door: NIKE, Evian, Samsung en Porsche. In 2013 is haar inkomen $29 miljoen. Niet onbelangrijk om te vermelden, ze is sinds 2005 ’s werelds best betaalde vrouwelijke atlete.

2) Serena Williams – $20 miljoen

De tweede vrouw op de Forbes lijst is Serena Williams. Vorig jaar, op haar 31e, schoof ze naar de eerste plek op de tennis wereldranglijst. Hiermee werd ze de oudste vrouw tot nog toe, die ooit deze lijst aanvoerde. Serena Williams is goed voor een inkomen van $20 miljoen. Ze wordt gesponsord door: Nike, Wilson en Gatorade.

3) Li Na – $18,2 miljoen

Li Na is de eerste Chinese tennisster die een plek in de top-10 van de wereldranglijst wist te veroveren. Li Na is goed voor een inkomen van $18,2 miljoen. Ze wordt gesponsord door: Nike, Samsung, Rolex en Mercedes, evenals meerdere Chinese bedrijven.