Welke sport is goed voor je, want we kunnen niet allemaal hardlopen

Welke sport is goed voor je, want we kunnen niet allemaal hardlopen

Je sport fanatiek en wil voor de afwisseling er nog een sport bij gaan doen. Of misschien ben je nog aan het bekijken welke sport je wilt gaan beoefenen? Daarbij weet je een ding zeker, je wil niet gaan hardlopen! Goed nieuws, de keuze is groot, kijk hieronder welke sport geschikt voor je kan zijn!

Grote kans dat je ook met je fiets naar het werk gaat! Maar heb je er ook eens aan gedacht dat je gemakkelijk een hometrainer in je woonkamer te zetten? Je hoeft dan niet naar de sportschool en kan lekker thuis sporten. Dus geen tijdverlies met reizen, maar sporten wanneer jou dat het beste uitkomt. Als je zou willen zou je zelfs TV kunnen kijken terwijl je fietst. Lijkt jou dat wat kijk dat eens op Marktplaats voor een tweehands hometrainer.

Pilates

Pilates is een sport die je leert om je spieren te beheersen en te verstevigen. De oefeningen zijn bedoelt om je lichaam in de correcte balans en houding te brengen. Het is best een pitte sport omdat je tijdens de trainingen altijd bewust moet zijn van je bewegingen. Concentratie en ook controle over je lichaam is dus belangrijk. Pilates is intens, maar het is gezond voor je lichaam en geest.

Yoga

Yoga is populair, niet voor niets! Het is een sport die zowel het lichaam als de geest fit houdt. Door de oefeningen verbeter jij je lenigheid en leer je om je geest leegt het maken. Een prima sport als je moeite hebt om je te ontspannen. Zoek je een sport, waarbij je veel calorieën verbrandt, dan is yoga geen goede keuze.

Zumba

Dansen is absoluut een van de beste manieren calorieën te verbranden en om in shape te blijven. Elke vorm van dans is goed, maar Zumba is waarschijnlijk het populairst. Je kan Zumba het beste omschrijven als een combinatie tussen fitness- en dansbewegingen op muziek. De oefeningen of choreografie zijn niet moeilijk en is dus geschikt voor iedereen.

Kickboxing

Wil je helemaal los gaan, dan is kickboksen wellicht iets voor jou! Niet alleen verbrand je er heel veel calorieën mee, je train ook nog eens je hele lichaam. Daarnaast zorgt de sport voor een goed zelfvertrouwen. Misschien is dat ook wel de belangrijkste reden, waardoor deze sport zo populair aan het worden is onder vrouwen.

Power Walking

Power Walking is een upcoming sport ! Het is minder dan joggen, maar het is meer dan wandelen. In principe is power walking lekker stevig door wandelen. Deze sport kan je bijna altijd en overal beoefenen, bovendien is het een zeer effectieve manier om calorieën te verbranden. Nog andere voordelen zijn dat blessures vrijwel uitgesloten zijn, het is geen dure sport is en ook mensen met overgewicht kunnen prima met deze sport uit de voeten