Sportondergoed, belangrijker dan je denk

Sportondergoed, belangrijker dan je denk

Welk ondergoed draag jij tijdens het sporten? Je normale of kies je voor sportondergoed? Wat blijkt, er zijn nog heel wat mensen, die sporten in hun normale ondergoed. Best wel raar als je bedenkt dat sportondergoed juist heel comfortabel zit. Wellicht is het de prijs? Maar als eenmaal sportondergoed hebt gedragen wil je nooit meer zonder sporten.

Sportondergoed vs normaal ondergoed

Ondergoed draag je direct op de huid, vandaar dat het belangrijk en ook prettig is, dat ondergoed lekker zit. Hierbij maakt het niet uit of het normaal ondergoed of sportondergoed is. Slecht passend ondergoed is voor iedereen een grote vorm van irritatie! Maar als je gaat sporten komen hier nog een tweetal belangrijke punten bij.

Het is belangrijk dat ondergoed het zweet goed afvoert. In het normaal ondergoed zitten vaak veel naden. Deze naden kunnen gaan schuren en voor nogal wat ongemakken (wondjes) zorgen tijdens het sporten.

Op de korte loopjes zal je het niet direct merken, maar ga je voor de lange duurlopen van 15 km en meer, dan maakt sportondergoed toch echt wel het verschil! Het sportondergoed zal het zweet goed afvoeren en jij hoeft je niet druk te maken over wondjes! Want auw, deze kunnen echt pijn doen! Maar ook voor wandelaars, fitness, yoga of fietsers, raden we echt aan om sportondergoed te dragen.

De prijs van sportondergoed ligt dan wel wat hoger dan van een slipje bij H&M, maar ze zijn hun geld meer dan waard. Ze gaan niet alleen langer mee, omdat ze van zeer goede kwaliteit zijn, ze behouden goed hun pasvorm en bovendien is sportondergoed frisser, omdat veel normaal ondergoed is gemaakt van katoen. Katoen houdt namelijk vocht vast en dat zorgt ervoor dat je huid nat blijft.

Maar welk sportondergoed moet je dan kopen?

Maar welk sportondergoed moet je dan kopen? Dit hangt af van je voorkeur, wellicht draag je liever een slip dan een boxer. Dit is voor iedereen verschillend. Vaak hebben de seizoenen ook invloed! De goede en ook bekende merken zijn Falke en ODLO.