8 manieren om sporten als een Pro

8 manieren om sporten als een Pro

Op welk sportniveau jij ook zit, beginner of gevorderd, als je streeft naar betere sportprestaties of om je pr aan te scherpen, dan zijn hier zeven opties die je kan toepassen om een ​​betere sportprestaties neer te zetten.

1 . Train consequent: Als je een tijdje wat minder traint of eventjes helemaal stopt, dan zal je, als je weer begint, je conditie weer moeten opbouwen. Behalve dat dit niet zeer motiverend werkt, neemt het niet alleen extra tijd in beslag om je oude niveau te bereiken, ook doorgroeien naar een hoge niveau kost extra tijd! Train je consequent dan zal het consequent trainen zijn vruchten afwerpen.

2. Stel je zelf een doel, maak hiervoor een trainingsschema en houd je aan het trainingsschema. Laat je niet afleiden, behoud je focus en vergelijk je niet met anderen. Vergeet niet, dat je niet elke week kan pieken! Topsporters doen dat ook niet!

3 . Brandstof: Als je gaat sporten op een lege maag, heb je wellicht niet voldoende energie, maar het sporten op een volle maag kan leiden tot kramp of buikpijn. Zorg voor een goede timing, eet bijvoorbeeld een kleine portie, zo’n uur tot 1,5 uur voordat je gaat sporten.

4 . Juiste houding en uitvoering van oefeningen: Welke sport ook, let op je houding en een goede uitvoering van de oefeningen. Een foute houding kan namelijk blessures in de hand werken. Als beginnende sporter is het dus belangrijk dat je hier voldoende tijd aan besteed. Daarnaast verval je snel in een foute houding als je vermoeid raakt. Ook dan is het belangrijk om te blijven sporten in de juiste houding!

5 . Uitdaging: Consequent trainen is nog niet alles, je lichaam moet ook uitgedaagd worden. Ga buiten hardlopen in plaats van op de loopband, maak je spieren sterker door heuveltrainingen, ren niet elke week het zelfde rondje in dezelfde tijd maar train eens met intervallen.

6 . Krachttraining: Er zijn diverse studies die hebben laten zien dat krachttraining een gunstige invloed heeft op je sportprestatie! Je kan naar de sportschool gaan, maar ook thuis kan je aan de slag met krachttraining. Een zeer effectieve en niet al te kostbare krachttrainingsmethode voor thuis, is trainen met een Kettlebell. Voor een Kettlebell betaal je tussen de €20,- tot €30,-. Belangrijk is wel, dat je de oefening goed uitvoert. Hiervoor kan je kijken op Youtube.

7 . Drink water: Drink voldoende water! Zeker als je langdurig sport is het belangrijk om je vochtgehalte aan te vullen tijdens je training. Voldoende drinken heeft namelijk een gunstige werking op je sportprestatie! Ga je bij een temperatuur van 19 °C of hoger hardlopen, dan is het raadzaam om water mee te nemen tijdens je training.

8 . Juiste kleding: Het is absoluut niet noodzakelijk om heel veel sportkleding in je kledingkast te hebben liggen. Maar zorg wel, dat wat je koopt een goede keuze is voor jouw lichaam! Dat geldt zeker voor sportschoenen. Met de juiste sportschoen gaat het sport in de meeste gevallen beter. Maar ook goede ademende sportkleding is aan te raden. Te warm is niet goed voor je sportprestatie, maar te koud ook niet.

Welke strategieën gebruik jij om een betere sporter te worden? Of vind je 1 of 2 keer trainen wel voldoende en hoef je niet steeds beter te worden? Staat vooral het plezier voorop?