Hardlopen met koud weer? Acht warme sportkleding tips!

Hardlopen met koud weer? Acht warme sportkleding tips!

Het lijkt erop dat de winter in aantocht is. Waar de temperaturen de afgelopen weken nog boven de 10 graden uitkwamen, is deze nu onder de tien graden gezakt. Zeker als je in de avonduren gaat hardlopen, is het koud! Natuurlijk krijg je het warm tijdens het hardlopen, maar het is toch raadzaam om de onderstaande acht punten eens door te lezen:

Lekker opvallen: Zorg dat je opvalt! De dagen zijn een stuk korter, trainen in het donker zal voor vele onvermijdelijk zijn. Draag kleding met reflecterend materiaal en maak gebruik van (losse) verlichting . Denk hierbij aan armbanden met led verlichting of een heupriem met reflecterende scrips en/of lampjes.Lees hier onsKijk hier voor tips om goed op te vallen tijdens het hardlopen in het donker. Lees: Sporten in het donker! Tips om zowel zichtbaar, als veilig te sporten.

Bescherm je voorhoofd: Is het erg koud of staat er een koude wind? Draag dan een muts om je voorhoofd warm te houden.

Je handen: De handen zijn vaak als eerst koud, door de mindere doorbloeding van de handen. Handschoenen zijn dus geen overbodige luxe.

Warme tight: Trek een lange winter tight aan, met goed ademende bovenkleding. Onder deze bovenkleding draag je thermo onderkleding die je warm en droog houden. Zou het erg koud zijn, dan kun je ook thermo onderbroeken krijgen met lange pijpen.

Maak gebruik van laagjes: Om te voorkomen dat je het te warm of te koud krijgt, kan je gebruik maken van laagjes. Zoals de naam al aangeeft, je draagt verschillende laagjes en zou je het te warm krijgen, kan je altijd een laagje uittrekken. Je begint met de basis laag van ’thermisch ondergoed’, deze laag voert het zweet direct af, waardoor je huid droog blijft. De tweede laag zorgt ervoor dat je lekker warm blijft. De derde laag beschermt tegen sneeuw of regen.

Groof profiel: Kies voor hardloopschoenen met een grover profiel voor meer grip, zoals trailrun schoenen.

Zorg voor extra warme kleding na het sporten: Je lichaam koelt snel af na een training. Beter is het om je zo snel mogelijk te douchen en warme en droge kleding aan te trekken.

Sportbil bij sneeuw: Bij sneeuw heb je kans op reflecterende licht, een speciale sportzonnebril kan hierbij uitkomst bieden. Tevens beschermt deze bril je ogen tegen de wind en/of vrieskou.