Adidas Adizero Adios Boost de snelste hardloopschoen op de New York City Marathon

Adidas Adizero Adios Boost de snelste hardloopschoen op de New York City Marathon

Het is een traditie aan het worden, dat de makers van ‘Sneakerreport’ hun camera’s opstellen bij de finish van de New York City Marathon, om alle hardloopschoenen van de toppers vast te leggen op foto. Een hele uitdaging! Maar ook dit jaar is het weer gelukt. De meest populaire hardloopschoen tijdens de New York City Marathon was de ‘Adidas Adizero Adios Boost 2’. Deze hardloopschoen is gedragen door zowel de winnaar bij de mannen als bij de vrouwen en van de 10 snelste mannen liepen maar liefst 6 mannelijke lopers op deze hardloopschoenen.

Top 10 hardloopschoenen New York City Marathon

Op de eerste plaats staat Adidas met de ‘Adidas Adizero Adios Boost 2’. Van de 10 snelste mannen liepen er maar liefst 6 lopers op deze hardloopschoenen de New York City Marathon. Op de tweede plek staat Nike, twee mannen liepen op de Nike Zoom Streak 3. Opvallend is ook dat Meb Keflezigi, die als vierde eindigde, op de Skechers Gomeb Speed 3 NYC Edition liep. Ook Nick Arciniaga, die als tiende eindigde, koos niet voor Adidas of Nike, maar voor Under Armour SpeedForm Apollo. Opvallende afwezige in deze top tien zijn sportmerken als Asics, Brooks Running en New Balance.

Waar de dominantie van Adidas vandaan komt is moeilijk te zeggen. Misschien is oranje gewoon de meest populaire kleur op dit moment of heeft Adidas de juiste hardlopers gesponsord? We weten het niet! Wat we wel weten uit persoonlijke ervaring, is dat deze sportschoenen lekker licht zijn en heerlijk zitten. De ‘Adidas Adizero Adios Boost 2’ kan je kopen in de online store van Adidas.nl

De winnaar Wilson Kipsang (tijd 2:10:50) op de ‘Adidas Adizero Adios Boost 2’ tijdens de New York City Marathon 2014.

Bron en foto’s sneakerreport