Getest: Adidas Adizero Adios Boost

Getest: Adidas Adizero Adios Boost

Ik heb een nieuw hardloopschoenen! Mijn vorige Adidas Boost schoenen, waren namelijk aan vervanging toe. Ik had er zo’n 1000 kilometer op gelopen en dan wordt de demping echt minder. (die 1000 kilometer gelden overigens voor alle hardloopschoenen) Daarbij waren de slijtzolen aan de voorkant ook aan het slijten. Dit verminderde de grip nogal. Daarnaast had ik gezien dat er nieuwe modellen verkrijgbaar waren in lekker fel kleurtje. Die verleiding kon ik niet weerstaan!

Ik heb ze online besteld via de webwinkel van Adidas.nl. Binnen 2 werkdagen had ik ze in huis! Net als mijn eerste Boost schoenen, sluit ook dit nieuw model heerlijk om mijn voeten. Het binnenwerk is zacht en het bovenwerk is gemaakt van dun maar stevig mesh. Hierdoor is het bovenwerk licht en ademend. Voor een goede stabiliteit zorgt de kunststof hielkap. In de tussenzool zit de Boost techniek! Voor de slijtzolen is gebruik gemaakt van verhard Continental rubber op de voorvoet. Deze moet zorgen voor een goede grip!

Mij bevalt de hardloopschoen zo goed, dat ik deze ook aantrek als ik in de bossen ga trainen. Ondanks dat ik hier te maken krijgt met oneffen terrein en los zand, geven ze mij voldoende stabiliteit, al is het misschien niet de beste hardloopschoen voor in de bossen. Ook op de weg met intervaltrainingen bevalt deze prima! Een goede grip, bij versnellingen en bochten. Kortom, de Adios Boost is een fijne en lichte hardloopschoen, met voldoende steun en grip, waar ik heerlijk op kan hardlopen.

Voor wie nog niet bekend is met de Boost techniek, een korte samenvatting.

Bij de Boost draait het allemaal om de zool. De zool bestaat namelijk uit kleine korreltjes die zijn opgeblazen waardoor de buitenkant van de korreltjes stevig is maar de binnenkant zacht en elastisch. Hierdoor is de zool in staat de energie van de loopbeweging beter op te slaan en weer vrij te geven: “Boost”. (De techniek van deze zool is overigens samen ontwikkeld met chemieconcern BASF)

Boost upgrade

Zoals met veel goede modellen en technieken krijgen deze een upgrade. Recent heeft de Nike Flyknit Lunar 1 een upgrade gekregen en ook Adidas geeft nu de Boost een upgrade. Aan het model van de Boost 2 is niet veel veranderd, het is vooral de techniek die een upgrade heeft gekregen. Zo is de schoen (nog) wat lichter geworden (315gr. nu 275gr.), de pasvorm nog beter en is deze Compatibel met miCoach® . De loopzool is van ADIWEAR™, deze zorgt voor een ultieme slijtvaste duurzaamheid. De Energy Boost 2 is verkrijgbaar vanaf eind februari.

De Continental techniek*

Tijdens de marathon van Berlijn droeg Patrick Makau Adidas hardloopschoen met de speciaal ontwikkelde rubbercompound van Continental. Deze techniek zorgt voor betere grip en dus voor minder slip bij elke pas, vooral in bochten. Makau kon de Adizero Adios 2 schoenen met de Continental compound pas twee dagen voor de marathon van Berlijn testen. Hij was echter direct zo onder de indruk dat hij ze in de race wilde gebruiken.

Bron: Continental techniek*