Hardlopen in de regen. 10 redenen om te gaan hardlopen!

Hardlopen in de regen. 10 redenen om te gaan hardlopen!

Hoe vaak je ook op Buienrader kijkt, het regenfront drijft precies over op die plek waar jij wilt gaan hardlopen. Wat doe je dan? Trek je toch je hardloopschoenen aan of stel jij je hardlooptraining een dagje uit? Zou je voor de laatste optie gaan, dan kunnen de onderstaande 10 tips je misschien toch over de streep trekken.

Hardlopen in de regen! Tien redenen om te gaan hardlopen.

1. Blijf in control Laat het slechte weer geen invloed hebben op je humeur en je leven! Trek je hardloopschoenen aan, want jij bepaalt hoe je dag verloopt, niet het weer.

2. Koop goede regenkleding – Geen goed hardloopjack dat bescherming biedt tegen regen? Dan is het nu tijd om deze te kopen.

3. Minder verkeer – De meeste mensen houden niet van hardlopen of wandelen in de regen. Dat betekent, extra ruimte op de stoep voor jou!

4. Trots – Als iedereen op weg is naar de loopband op de sportschool, wees dan trots op jezelf, want jij trotseert wel de elementen.

5. Geen zweetlucht – Geniet van de frisse geur van de regen, in plaats van het zweet dat je ruikt, van de persoon naast je in de sportschool.

6. Bespaar tijd – Het reizen van en naar de sportschool kost tijd! Natuurlijk is dit afhankelijk van waar je sportschool ligt. Maar al ligt deze lekker dichtbij, het kost je extra tijd. Tijd die je beter kan steken in een goede training.

7. Inspireer anderen – Als mensen je zien hardlopen in de regen, zullen ze denken ofwel “die is gek”, of “wow”, kijk eens naar haar/hem. Vergeet die mensen die denken dat je gek bent, maar inspireer diegenen die het nodig hebben.

8. Keep cool – Je hoeft je geen zorgen te maken over oververhitting. Zelfs op warme dagen, zal regen voor afkoeling zorgen.

9. Als een kind, zo blij – Vroeger toen je jong was, vond je het heerlijk, rennen door de regenplassen. Alleen was je moeder hier niet zo blij mee! Dus wat houd je nu tegen? Nu mag het!

10. Geniet van de omgeving – Als je elke week dezelfde route loopt, zal de schoonheid van het landschap je ontgaan. Tijdens de regen zal het landschap er anders uitzien. Wie weet krijg je de regenboog te zien! Maar dan moet wel de zon doorbreken.

Sportkleding voor in de regen shop je online bij

Decathlon en Wehkamp