Hoe cool! Maak van je startnummers een schoudertas

Hoe cool! Maak van je startnummers een schoudertas

Als je regelmatig aan een hardloopwedstrijd meedoet, dan zal je collectie startnummers snel toenemen. Maar wat doe je na afloop met dat startnummer? Vele zullen het weg gooien, zeker als het een wedstrijd was die geen speciaal karakter voor je had. Maar wij hebben nu wel een heel leuke manier gevonden, om je startnummer te hergebruiken! Je maakt er een handige schoudertas van! Het is niet alleen een mooie manier om je startnummer goed te benutten, je creëren ook nog eens een unieke tas met mooie herinneringen.

1) Verzamel al je startnummers en linten van een paar (goedkope) medailles. Hoe groter de schoudertas, hoe meer nummers er nodig zijn.

2) Vervolgens naai je met behulp van het naaimachine de nummers met een zigzag steek aan elkaar (zigzag steek geeft minder kans op scheuren) Wil je zeker zijn van een stevig tas, dan zou je ook de nummers op een (oude) schoudertas kunnen naaien.

3) De bodem van de tas kan je ook maken van nummers, maar je kan ook gebruik maken van ander stevig materiaal zoals een tyvek envelop. Spelt de bodem eerst vast en naai deze aan de bovenkant vast.

4) Knip nu de linten los en naai hier een lang lint van, met behulp van zigzag steken. Met dit lang lint ga je de bovenkant afwerken. Sla het lint over de bovenkant, met aan beide zijde dezelfde lengte. Spelt dit ook weer vast, naai het lint vervolgens vast. Het hengsel maak je ook van linten, die je aan de binnenkant van je schoudertas vast naait.

Je unieke schoudertas is klaar.

Bron: livingacoustically.wordpress.com